ATAŞEHİR BELEDİYESİ 12.7 TON ATIK İLAÇ TOPLADI

Ataşehir Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla başlattığı atık ilaç toplama projesiyle büyük bir başarıya imza atmaya devam ediyor.

TARİH: 1.02.2025 09:00
Son Güncelleme: 1.02.2025 10:51

Atık ilaçların bilinçsiz bir şekilde bertaraf edilmesi ciddi çevresel zararlara yol açabiliyor. Ataşehir Belediyesi ise bu sorunun önüne geçmek ve doğanın korunmasını sağlamak amacıyla “Sıfır Atık Projesi” kapsamında önemli bir adım daha atarak atık ilaçların doğru bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2020 yılında başlatılan projede bu zamana kadar 12.7 ton atık ilaç toplayan Ataşehir Belediyesi, iki hafta arayla yaptığı toplamalarla doğaya zararı minimuma indirmeyi amaçlarken, 2024 yılında ise topladığı 3.2 ton atık ilaçla dikkat çeken bir rakama da ulaşmış oldu.

Atık İlaçlar 153 Noktada Toplanıyor

18 Temmuz 2020’de başlatılan projede, kullanılmayan veya son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, kontrollü bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediliyor. Proje kapsamında ilçede 153 farklı noktada atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi. Bu noktalar arasında eczaneler ve belediyeye ait sağlık merkezleri de bulunuyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri, iş birliği yapılan eczanelere ve sağlık merkezlerine yerleştirilen kutuları düzenli aralıklarla kontrol ederek biriken atık ilaçları topluyor.

Çevreye Duyarlı Toplum Bilinci Oluşturuluyor

Atık ilaçların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi, hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından kritik bir öneme sahip. Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje sayesinde çevreye duyarlı bir toplum oluşturularak, atıkların herkes tarafından uygun bir şekilde bertaraf edilmesi sağlanıyor. Eczanelere yerleştirilen atık ilaç toplama kutularına ilaçlarını güvenli bir şekilde bırakan vatandaşlar, doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Bu sayede, atık ilaçların doğaya karışmasının engellenmesiyle, çevre kirliliği ve sağlık riskleri minimuma indiriliyor.

Ataşehir Belediyesi, bu projeyle çevre bilinci yaygınlaştırarak, çevreyi korumak ve halk sağlığını güvence altına almak için önemli bir adım atmış oluyor.

“Daha Temiz Bir Gelecek Bırakmak İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Atık ilaç toplama projesinin doğanın korunmasına sağladığı öneme ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik katkısına dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Çevre konusundaki bu önemli projemiz sadece bugünü değil, geleceğimizi de göz önünde bulundurarak tasarlanmış bir çalışma. Toplanan atık ilaçlar, belediyemize ait geçici atık depolama alanlarında bir süre güvenli bir şekilde bekletildikten sonra, çevreye zarar vermeyen uygun yöntemlerle bertaraf edilmek üzere ilgili tesislere gönderiliyor. Böylece, atık ilaçlar doğaya karışmadan doğru şekilde imha edilerek çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor. O yüzden çevre duyarlılığını artırmak ve daha temiz bir gelecek bırakmak için bu tarz çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ataşehirli komşularımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık, toplum genelinde çevre bilincinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesi, sadece Ataşehir için değil, tüm toplum için sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturma yolunda atılmış çok önemli bir adım olacak” dedi.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler: ATAŞEHİR BELEDİYESİ . TOPLADI

ABDURRAHMAN DURSUN: KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

İBB’NİN YAPAMADIĞINI ARNAVUTKÖY BELEİYESİ YAPIYOR: MEZARLIKLARI TEMİZLİYOR

NİŞANLI ÇİFTİN ALKIŞLANACAK VEFA HİKAYESİ!

ARNAVUTKÖY’DE CAMİLER BAYRAMA GÜL KOKULARIYLA HAZIRLANIYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN LGS VE TYT PROVASI

ÖZCAN KARTAL YAZILARI VE ŞİİRLERİYLE ARTIK BİZİMLE!

CHP BAYRAMPAŞA’DA MUTLAN BUTLAN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ KURBAN ALANINDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

BAYRAMPAŞA’DA BÖYLE BİR DÖNEM YAŞANMADI! VEKİL YÖNETİMİNDE NELER OLUYOR?

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

EĞİTİM-BİR-SEN ARNAVUTKÖY’DE YETKİYİ YENİDEN KAZANDI

BAYRAMPAŞA’DA 19 MAYIS COŞKUSU: GENÇLİK GELECEĞE YÜRÜYOR

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

GİRİŞİMCİLİKTE KADIN ELİ: İSTAF BULUŞMASI’NDA GAZZE DE UNUTULMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN KAHRAMAN ŞEHİDİMİZE VEFA ZİYARETİ

RUMELİ DOSTLARI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

MANDA FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

“3X3 ULUSLARARASI BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ATAŞEHİR BELEDİYESİ 12.7 TON ATIK İLAÇ TOPLADI

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Pazartesi 22.4 ° / 15.2 ° false
  • Salı 22.8 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 15.4 ° Güneşli