ARTAN SICAKLIKLAR KALP RAHATSIZLIKLARINI ARTIRIYOR

Yaz mevsimi geldi, sıcaklık rekor seviyelere ulaşıyor! Ancak bu yüksek sıcaklıklar, sağlığımız için bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle kalp hastalığı olanlar için dikkatli olmak şart.

TARİH: 25.07.2023 10:55
Son Güncelleme: 25.07.2023 10:57

Editör: Cihan Serdar Aktaş

Bu haber hakkındaki görüşlerinizi lütfen yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın

Artan Sıcaklıklar Kalp Rahatsızlıklarını Artırıyor!

Yaz mevsimi geldi, sıcaklıklar rekor seviyelere ulaşmaya başladı. Yılın en sıcak günlerini yaşadığımız bugünlerde sağlığımız için hissettiğimiz veya henüz farkında olmadığımız riskleri de beraberinde geldi. Yaşanan sıcaklık artışları, kalp hastalığı riskini arttırırken, kalp krizi vakalarında da artış yaşanmasına neden oluyor.

Aşırı sıcak ve nemli havalar özellikle hipertansiyon, kalp yetersizliği ve kalp-damar hastalığı olan kişiler için risk oluşturuyor. Terleme sonucunda yaşanan sıvı ve tuz kayıplarına bağlı olarak kalp atış hızında artışlar olabiliyor ve vücudun dengesi değişebiliyor.   Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların kalp sağlığı üzerindeki etkilerine değinen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Demet Erciyes “Hava sıcaklıkları kalp sağlığını doğrudan etkileyebilir ve kalp hastaları, yüksek tansiyon hastaları ve kalp yetmezliği hastaları için risk oluşturabilir. Sıcak havalarda kalbin iş yükü artar tansiyon ve ritminde değişiklikler olur.” dedi. Sıcaklıklara karşı vücudun gardı olan terlemeye bağlı da sorunlar yaşanabileceğini belirten Dr. Erciyes “Terlediğimiz zaman vücuttan sıvı ve mineral kaybı olur. Halsizlik, baş dönmesi gözlenebilir, damar içi pıhtılaşmaya eğilim artar. Ayrıca tıpta diüretik olarak bilinen idrar söktürücü gibi ilaçlar kullanan ve çok fazla terleyen kişiler daha fazla sıvı kaybedebilir. Sıvı kaybının önüne geçmek için ilaç tüketim sıklığını tekrar kontrol edebilir ve düzenli sağlık kontrolü yaptırarak olası risklerin önüne geçebilir. “dedi.

Su İhtiyacını Sudan Almak Önemli

Sıcak havaların en hissedilen etkilerinin baş dönmesi, göz kararması, halsizlik, yorgunluk ve beraberindeki tansiyon düşüklüğü olduğunu söyleyen Dr. Erciyes “vücutta oluşan mineral kayıplarını kalp ritim bozukluklarını tetikliyor ve bilinç bulanıklığı ve hatta bayılmalara da sebep olabiliyor. ”dedi. Alınacak önlemlere de değinen Erciyes “Sıvı ihtiyacını yalnızca sudan almak önemli. Kahve, çay gibi içecekler su yerine geçmeyeceği için sıvı kaybının önüne geçilmesine engel olmaz. Sıcaklığın en yoğun olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkılmamalıdır ya da çıkıldığında ince ve açık renkli giysiler tercih edilmeli, şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Beslenmenize dikkat etmeli hafif, sindirimi kolay yiyecekler tüketilmeli ağır yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan ve aşırı baharatlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Kalp hastaları yaz öncesi ve sonrasında sağlık kontrollerini yaptırmalı ve ilaç kullanımlarını kardiyologlarına danışarak düzene sokmalıdır.”

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FİLM FESTİVALİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

TİYATRO VE EL SANATLARI AYNI GÜNDE BULUŞTU

SULTANGAZİ’DE DEV ORGANİZASYON! DRONE FESTİVALİ NEFES KESTİ

ERAY KARADENİZ’DEN DARÜLACEZE SAKİNLERİNE ANLAMLI ZİYARET

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİNDEN YKS’YE HAZIRLANAN GENÇLERE BÜYÜK MOTİVASYON DESTEĞİ

ÖZLEM DEMİR SEÇMENE SESLENDİ: "SIRA SİZDE, OYLAR ÖZLEM DEMİR’E"

EYÜPSULTANLI GENÇ YILDIZLAR İSTANBUL İKİNCİSİ OLDU

NELER ÇIKTI NELER!.... BOĞAZ’IN DİBİNDEN ELEKTRİKLİ BİSİKLET, TELEVİZYON VE MİKRODALGA FIRIN ÇIKTI

ANTALYA’NIN MAVİ GELECEĞİNE CORENDON DESTEĞİ

ÇOCUKLAR VE ANNELER SANAT ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

“GELENEKTEN GELECEĞE MUSİKİMİZ” KONSERİYLE KÜLTÜR SANAT SEZONUNA MUHTEŞEM FİNAL

AY-YILDIZLI PEDALLAR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN SAKARYA'DA

ÇEYİZ VAKFI'NDAN GELİNLİK VE KINALIK DESTEĞİ

BAYRAMPAŞA YENİDOĞAN MAHALLESİ’NDE MUHTARLIK SEÇİMİNDE SON DÜZLÜK: 11 ADAY YARIŞACAK!

ESENLER BELEDİYESİ’NDEN NİĞDE’DE DEV GES YATIRIMI

MARMARA DENİZİ’NİN GELECEĞİ KOCAELİ’DE ŞEKİLLENİYOR

ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ: EYÜPSULTAN’DA RENKLİ GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

KARACABEY: "ORMANLARIN KARBON TUTMA GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ"

EMİNE ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE: SIFIR ATIK RUHUNU YANSITAN ÖZEL TABLO TAKDİM EDİLDİ

BAYRAMPAŞALI ÖĞRENCİLER DOLMABAHÇE SARAYI’NDA TARİHLE BULUŞUYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ARTAN SICAKLIKLAR KALP RAHATSIZLIKLARINI ARTIRIYOR

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Pazar 27 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 18.4 ° Güneşli