İLLEDE RUMELİ OLSUN

İLLEDE RUMELİ OLSUN

Rumelilerin ortak sesi olsunda Rumeli olsun

Seçimler yaklaşırken bir çok yöreler kendilerinden bir aday olması için siyasi partilerin genel merkez, il merkezi, ilçe merkezlerinde yatıp, kalkıp çalışıyorlar.

Rumelilerde nüfus yoğunluğu olduğu il ve ilçelerde illa bir Rumeli aday olması için ısrarlarını sürdürüyorlar. Bu il ve ilçelerden biride Bayrampaşa.

Balkanların Başşehri diye lanse edilen aktif oy veren nüfusun yaklaşık %60 civarını oluşturan Rumeli- Balkan nüfusu olsunda illada Rumelili bir aday olsun diyorlar. Bayrampaşa’da da AK Parti ve CHP’de oldukça çok Rumelili aday bulunmakta. AK Partide, Sedat Akbay, Emin Şen, Hasan Türksoy, Süleyman Aksoy, Hüseyin Uzer, Gülver Erdem, Recep Kırpat, Muzaffer Erdoğral sekiz adet Rumeli kökenli aday adayı bulunurken, CHP’de de  İlhan Demirok, Zahit Gürdal, son olarak kamuoyuna sızan Ayhan Bölükbaşı Bayrampaşa belediyesine talipler. Burada en dikkat çeken Ayhan Bölükbaşı sızıntıları doğru olursa Rumeli Balkan Dernekler federasyonu Başkanı Bayrampaşa CHP, Başkan Yardımcısı Sedat Akbay’da AK Partiden belediyeye talipler.

Gazetemize açıklama yapan Rumeliler ne olursa olsun Rumelili aday olsun diyorlar. Rumelililerin partisi olmadığını kendilerinden biri, hangi partiden olursa olsun aday olduğu zaman oyların o partiye o adaya gideceğini belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: