AYRIŞMA ZAFER RUHUNA YAKIŞMADI

AYRIŞMA ZAFER RUHUNA YAKIŞMADI

Geçtiğimiz yıldan beri milli bayramların çelenk törenleri kargaşayla geçiyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bayrampaşa’da da kutlandı. Kutlamalara Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra siyasi partiler CHP, MHP, SP, DSP, İP katılırken AK Parti katılmadı. İlçe Emniyet Müdür Necmettin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdür Kernan Kırali,  Bayrampaşa Muhtarları, Kızılay Bayrampaşa Şubesi, ADD yönetimleri törende hazır bulundu. CHP Belediye Başkan Aday adayları Hasan Mutlu ve Zahit Gürdal’da törene katıldılar. Tören kaymakam, Garnizon, Belediyenin çelenk koymaları, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla son buldu. Daha sonra Kaymakam Hasan Gözen kutlamaları kabul etti. Kabul kutlamalarına siyasiler katılmadı. AYRIŞMA BAYRAM RUHUNA YAKIŞMADI.

Geçtiğimiz yılarlar da çelenk koymak isteyen kurumlar önceden Kaymakamlığa  müracaat ederek çelenklerini tören esnasında koyarlardı. Geçen yıl başlatılan uygulamayla her isteyene çelenk koymaları yasaklandı. Sınırlama yerine tamamen yasaklanması tepkilere neden olmuştu. Bu yılda tören alanına çelenkleriyle gelen CHP, DP, DSP, ADD, İP törenler bittikten sonra çelenklerini tören dışında kendileri koydular. Bu uygulama siyasiler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanarak bu ayrışma milli bayramların ruhuna yakışmadığını dile getirdiler.

CHP İlçe Başkanı Filiz Oral Çavuşoğlu yaptığı basın açıklamasında çelenk yasağını kınayarak partilerin bayramını kutladı.

AK PARTİ TÖRENLERE KATILMADI  

Çelenk törenine ve Kabul törenine AK Parti yönetiminden kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.



Anahtar Kelimeler: