Vatan Mahallesi düştü

Vatan Mahallesi düştü

Bakanlar Kurlu Kararıyla kentsel dönüşüm kapsamında Vatan Mahallesi düştü

Kentsel dönüşüm mutlak yapılması gereken bir olaydır. Fakat neyin ne olduğu, nasıl uygulanacağı belli olmadan Bakanlar Kurulundan karar çıkartmak, Vatan Mahallesi vatandaşın elinden uçup gittiğinin bir resmidir.

 

Geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa Belediyesi Vatan Mahallesini riskli alan olarak karar çıkartmak için Bakanlar kuruluna göndermişti. Gaziosmanpaşa Merkezli Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı yıkım töreninde garip bir şekilde daha netleşmeyen, nasıl olacağı belli olamayan kentsel dönüşüm kapsamında garip bir yıkım gerçekleştirilmişti. Gene Belediye meclisinde kentsel dönüşüm tartışılmış, netleşmesinin 6-7 ay süreceği söylenmesine rağmen tören yapılmıştı.

 

Tüm bu tartışmalar sürerken Bakanlar kurulunun kararı 16/05/2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kanunla Bayrampaşa Vatan Mahallesi riskli alan ilan edildi.

 

 

Bakanlar kurulu kararı

ne anlama gelir.

Vatan Mahallesi, riskli alan ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1/4/2013 tarihli ve 1533 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2`nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca Bayrampaşa Vatan Mahallesi riskli alan olarak kabul edildi.

 

Bakanlar kurulu kararıyla resmen Vatan Mahallesi riskli alan sınırları içine alınarak, vatandaşa seçenek bırakılmadı. Bakanlar Kurulu kararı olduğu için vatandaş isterse evini kentsel dönüşüme verecek, istemezse gene verecek başkaca seçim hakkı kalmayacak. 

 



Müslüm kaplan
26.12.2022 13:42:56
Gaziantep vatan mahallesi kentsel dönüşüm projesi varmı keşke buraya da gelse

Anahtar Kelimeler: