Tarih: 07.05.2013 00:00

Barış adına değerler kayboluyor

Facebook Twitter Linked-in

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Anadolu Konfederasyonu`nca Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen, "Barış Süreci Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı"nda bir araya geldi.

Toplantıda akillerin konuşmalarında toplumu bilgilendirecek çokda bir şey olmadığı gibi, Anadolu Konfederasyonu Başkanı Yusuf Tunceli ve Araştırmacı yazar Mustafa Armağan’ın konuşmaları bırakın barışı sağlamayı ayrıştırıcı tarafı ağır bastı.

Toplantıya, ses sanatçısı ve keman virtüözü Önder Karataş`ın Türkçe, Kürtçe ve Ermenice "Sarı Gelin" türküsünü seslendirmesi ve şair Keremo`nun Kürtçe "Dilin İzinde" şiirini okumasıyla başladı.

Barış adına neyin ne olduğu belli olmayan bir süreç yaşanmaya başlandı. Sürecin toplantılarında Türkçe Kürtçe neyse ama Ermenice şarkılarında söylenmesi vatandaşı hayli tedirğin etmeye başladı.

Konuşmacıların buram buram ayrıştırma kokan konuşmalarının yanında birde Ermenice şarkılar söylenmesi “barış sürecinde kaybolan değerler ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —