180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

"YÜZYILIN KADIN KAHRAMANLARI"

Bayrampaşalılar Srebrenitsa Soykırımı Anneleri`yle buluştu.

TARİH: 9.03.2013 00:00
Son Güncelleme: 9.03.2013 00:00

Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezi " Yüzyılın Kadın Kahramanları" özel programını 8 Mart`ta gerçekleştirdi.Öncelikli olarak Srebrenitsa Soykırımının 18. yılı Fotoğraf Sergisini gezen Bayrampaşalı`lar yüzyılın kadın kahramanlarını yalnız bırakmadılar.Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner konuşma yaptı.  " Sırpların büyük zulmüyle beraber bir acı yaşandı.Bosna`da bir katliam, bir soykırım yapıldı ve bu Birleşmiş Milletlerce de ifade edildi.Bunu 2007 yılında başaranlar kıymetli annelerimiz.Bu başarıyla beraber de Sırpların soykırım yaptıkları tescil edildi.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu soykırım olarak kabul etti.Böylece bu zulm Soykırım olarak Dünya`da ilan edilmiş oldu.Bu başarı Annelere ait dedik ve bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde bir araya geldik.Bosna`da, savaşta tamamen katledilen, eşleri ve çocukları öldürülen orada bulunan anneler var.Acı ve ızdırap çektiler.Bu Annelerimizin ızdıraplarını bir nebze olsun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde, rahatlatmak adına Bosna`daki katliamı temsilen 3 annemizi sizlerle buluşturduk.Annelerimizden Munira Subasiç, Srebrenitsa Anneleri Derneği`nin Başkanı. " diyerek sözlerine devam etti. " Biz bu olayı unutmadık, unutturmayacağız.Büyük bilge adam Cumhurbaşkanı, Bosna halkını yapılan anlaşmayla kurtardı. O anlaşma yapılmasaydı, orda bir tane Boşnak Müslüman kalmayacaktı.Bizler Bayrampaşa Belediyesi olarak Bosnaya sürekli gidip geliyoruz, oranın insanlarına gönül bağıyla bağlıyız.Bugün Dünya Kadınlar Günü, artık annelerimiz, çocuklarımız ölmesin, bir daha savaş görmeyelim." diyerek merhum Ali İzzet Begoviç`in adını Bayrampaşa`da yaptırılan 2013-2014 yılında açılacak olan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne verdiklerini dile getirdi.Aydıner, "Ayrıca Srebrenitsa`da bu sene yapacağımız iftar programında Bosna`da katletilen Boşnak Müslüman kardeşlerimizi anacağız.Bu proje Ramazanın üçüncü gününe denk gelirken, bizlerle beraber halkımızı da iftar yemeğine bekliyoruz.Bosna meselesi bir davadır, orda çoluk çocuk demeden katliam yapılmıştır lütfen duyarsız kalmayalım.Biz Boşnak Müslüman kardeşlerimizi Hollandalı`lara teslim ettik, onlar sahip çıkmadılar, cezalandırılmalılar.Bunun için de Munira Hanım gerekli suçlamaları yapmıştır" derken sözlerine son olarak " Bizler Bosna`ya hertürlü yardımı eksik etmeyerek burada bulunan annelerimize de maddi ve manevi destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz." diyerek programa katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek Srebrenitsa Annelerine hediye verdi.



Milletvekili Sevim Savaşer; " Geçmişimiz ortak, tarihimiz ortak.. Biz hiçbir zaman sizi kendimizden farklı görmedik.Geçen yıl Belediye Başkan`ımızla beraber Bosna`yı ziyaret ettik, ortamdan etkilenmemek mümkün değil diyerek, " Gittiğimizde 9 tane çocukla konuşmuştuk ama 9`uda gitmiş hiçbiri yok şu anda... Böyle olaylara Avrupa`nın göbeğinde tüm Avrupa ülkeleri malesef göz yumacak... " diyerek devam etti. Olumlu gelişmeler olursa Temmuz ayı`ndaki yıldönümüne Belediye Başkanı Atila Aydınerle beraber katılacaklarını, bunun içinde elinden geleni yapacağını söyledi.Son olarak; " Acımız büyük.. Allah bize sabır versin.. ülke olarak hepimizin içinin yandığını ve her zaman yanınızda olacağımızı paylaşmak istiyorum." diyerek sözlerini bitirdi.


Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç, " Bu katliama engel olmamış, bilakis sebep olmuş insanların cezalarını çekeceklerini dile getirerek, katliamda yaşanılanları hissetmek onları anlamak için herkesi yıldönümlerine davet etti." Sözlerine " Onları hiçbir zaman affetmeyeceğiz, hiçbir zaman unutmayacağız ama bizden sonra kalanlara bütün yaşadıklarımızı öğreteceğiz.Ancak bu şekilde düşmanlığı yeneceğimizi düşünüyorum.Doğrulara ulaşıp, Bosna`yı yaşatacağız." diyerek konuşmayı bitirdi.












Hollandalı Bosnalı Aktivist Jehanne van Vloerkom ise; " Türkiye`ye gelmelerini sağlayanlara teşekkür ederek; biz gelecek nesillerin yaşam kaynağı olmak istiyoruz." dedi.

Programa Oyuncu ve Sunucu Şoray Uzun da katıldı. " Koşa koşa geldiğini dile getiren Uzun,  salondaki vatandaş sayısının önemli olmadığını, sadece Srebrenitsa`da kaybettiklerimizin asla unutulmayacaklarını söyledi.Soykırım sırasında bir annenin evladının kabrini ararken yaşadığı duyguları anlatan Şoray Uzun; " Onlar oğullarını kaybettiler ama burda bir oğulları var " diyerek sözlerine son verdi.

Haber-Kaynak: Meltem ŞANLI

Anahtar Kelimeler:

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ OPERASYONUNDA DİKKAT ÇEKEN TAHLİYE

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN AZERBAYCAN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA VE HELVA

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN GENÇLİK MERKEZİ KAMPINA ZİYARET

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ'NDEN , MÜFTÜ EREN'E ZİYARET

ARDA TURAN, KAYMAKAM ÇİFTÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN CUMA PAZARI'NI ZİYARET ETTİ

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN MİNİK KAHRAMANLARA MORAL DESTEĞİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, KULÜP BAŞKANLARINI AĞIRLADI

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'DAN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

CELİL DİNÇAR RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ GENÇLİK BAŞKANI OLDU

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE DİN HİZMETLERİ BULUŞMASI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ İSO BAŞKANI BAHÇIVAN'I ZİYARET ETTİ

MEHMET ACAR'DAN GENÇ SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

AFET YÖNETİMİNDE KADIN VE ÇOCUK ODAĞI KONUŞULDU

BAŞKAN ACAR VE TEŞKİLATI, KARTALTEPE'DE HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAYRAMPAŞA KURUM AMİRLERİNDEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

16.11.2025

  • İMSAK 06:17
  • GÜNEŞ 07:46
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:28
  • AKŞAM 17:52
  • YATSI 19:15

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false