Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eğitime destek olmaya devam eden Bayrampaşa Belediyesi, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç adı verilecek olan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi?nin temelini attı. Kısa sürede tamamlanması öngörülen lise

Temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener, Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda lisenin önemli bağışçılarından Hakan Çağlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK’lar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Çok Fonksiyonlu En Büyük Lise Olacak-

3 bodrum olmak üzere toplam 9 kattan oluşan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde; spor salonları, konferans salonları, yüzme havuzu, yemekhane, son teknoloji ile donatılmış derslikler ve mescit yer alacak. 13 bin 675² alana kurulan lisenin inşaatı tamamlandığında Bayrampaşa’nın en büyük lisesi olacak. Temel atma töreninde konuşan Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Kırali, “Hasretle beklediğimiz imam hatip lisesini Bayrampaşa Belediyesi’nin yapıyor olması çok anlamlı. Okul tamamlandığında bu en çok bizim işimize yarayacak” dedi. ‘İhtiyaçlara Hizmetle Cevap Veriyoruz’ İhtiyaçlara hizmetle cevap verdiklerini belirten Başkan Atila Aydıner’de, “Bayrampaşa’daki bu ihtiyacı gördük ve bunun için çok çaba verdik. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar Bey’in ve sizlerin desteği ile bugün burada Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adını vereceğimiz Bayrampaşa İmam Hatip Lisesi’nin temelini atıyoruz. Eğitim projemizde yanımızda yer alan, bizlerden desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 Yarının Türkiye’sine burada eğitim alan, Hakk’ı ve halkı tanıyan gençlerin yön vereceğine inandığını kaydeden Başkan Aydıner, “Biz sürekli hizmet üreten taraf olmaya devam edeceğiz. Bu hizmetimizin de ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. ‘Eğitime Hizmet Etmek Ülkeye Hizmet Etmektir’ Kısa bir konuşma yapan Bayrampaşa Kaymakamı Gözen’de, “Eğitim sistemimizde imam hatip liselerinin sunduğu yararlar göz ardı edilemez. Eğitime hizmet etmek ülkeye hizmet etmektir. Birbirinden yaralı eğitim projeleriyle Bayrampaşa Belediyesi bunu en güzel şekilde yapıyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

‘İmam Hatipleri Kapatan Zihniyetler Geride Kaldı’ T

Törende son konuşmayı ise AK Parti İstanbul Milletvekili Bürge yaptı. Hüseyin Bürge, “İmam hatipleri kapatan zihniyetler ve ‘28 Şubatlar’ artık gerilerde kaldı. Bugün insanlara istediği şekilde eğitim alma özgürlüğü sunan bir hükümetimiz var. Bu yolda az mücadele verilmedi. Sizlerle birlikte demokrasi mücadelesini kazanmak bizleri gururlandırıyor. İmam hatipleri kapatan bir ülkeden, imam hatipleri açan bir ülkeye erişmek bizleri gururlandırıyor. Bu güzel eserde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu eğitim yuvası ülkemiz ve geleceğimiz için hayırlı olur” diyerek sözlerini tamamladı. Protokol konuşmalarının ardından butona hep birlikte basılarak temelin ilk harcı atıldı. Daha sonra vatandaşlara ikramlar dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler: