Hayat Dönüş Operasyonu`nu Protesto Ettiler

Hayat Dönüş Operasyonu`nu Protesto Ettiler

12 yıl önce cezaevlerinde düzenelenen `Hayata Dönüş Operasyonu` basın açıklamasıyla protesto edildi.

2000 yılında cezaevlerine düzenlenen ‘Hayata Dönüş Operasyonu’, yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından Eski Bayrampaşa Cezaevi önünde protesto edildi.

 

Tecrite Karşı Mücadele Platformu üyesi yaklaşık 100 kişilik grup 12 yıl önce cezaevlerine yapılan Hayata Dönüş Operasyonunu protesto etmek amacıyla eski Bayrampaşa Cezaevi önünde toplanırken olay çıkması ihtimaline karşın Çevik Kuvvet ve panzer de hazır bulundu.

Sağmalcılar Metro İstasyonunda toplanan grup sloganlar atarak Cezaevine doğru yürüyüşünün ardından cezaevi önünde ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

“19-22 Aralık Şehitleri Ölümsüzdür, Hesabını Soracağız”,“19-22 Aralık Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız” şeklinde sloganlar atan grubun basın açıklamasında, 19-22 Aralık katliamının hesabını sormak için burada olduklarını, öldürülen arkadaşlarının sorumlularının ceza almadıklarını , bu durumun her zaman takipçisi olacaklarını ve her yıl dönümünde anmak için burada olacaklarını söylediler.

Protesto gösterisinde cezaevi tanıkları o günkü yaşananları anlatırlarken, Grup Yorum da şarkılarıyla gösteriye destek verdiler. Kalabalık son olarak ellerindeki karanfilleri eski cezaevi kapısının önüne bırakarak olaysız bir şekilde dağıldılar.




Anahtar Kelimeler: