Tarih: 04.12.2012 00:00

Hiçbir engel spora engel değildir!

Facebook Twitter Linked-in

Paralimpik milli sporcular ile dünya serbest dalış rekortmeni denizkızı Şahika Ercümen, Dünya Engelliler günü kapsamında Bayrampaşa`daki dev akvaryum Turkuazoo`da köpekbalıklarıyla dalış yaparak hiçbir engelin spora engel olamayacağını gösterdi! 

Dünya Engelliler Gününde bedensel engelli sporcular, günlük yaşamda önlerine çıkan engellere karşı, suyun altında tekerlekli sandalyelerinden bağımsız özgürce hareket edebilecekleri bir dünyaya daldılar. 

Turkuazoo, Dünya Engelliler Günü kapsamında 3 Aralık Pazartesi günü paralimpik sporculara engellerin olmadığı bir dünyanın kapılarını açmak için onları sualtının büyülü dünyası ile bir araya getirdi. Uluslararası ödüllü milli paralimpik sporcularımız tenisçi Ebru Bulgurcu, okçu Burcu Dağ, yüzücü Alper Ceylantepe, ve Türkiye`nin ilk engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak Turkuazoo`nun köpekbalıkları, dev vatozlar ve binlerce deniz canlısı bulunan dev akvaryumda dalış yaptılar. Paralimpik sporculara, Guiness rekortmeni iki dalda Dünya Serbest Dalış Rekortmeni ve 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın ilk ve tek sporcusu denizkızı Şahika Ercümen eşlik etti. 

Bedensel engelli milli sporcular, günlük yaşamda karşılaştıkları engellere karşı sandalyelerinden bağımsız özgürce hareket edecekleri bir dünyada, 5,5 milyon litre su ile dolu akvaryumda boyları 2,5 metreyi bulan köpekbalıkları, dev vatozlar ve binlerce balık arasında, Turkuazoo Dalış Merkezi Eğitmenleri eşliğinde tüplü dalış yaparak engelleri ortadan kaldırdılar. Bu unutulmaz anlar ödüllü su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan`ın çektiği sualtı görüntüleriyle ölümsüzleştirildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —