Bayrampaşa?nın Tarihi Ziyarete Açıldı

Bayrampaşa?nın Tarihi Ziyarete Açıldı

Bayrampaşa İlçe?sinin ismini aldığı Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi ve Türbesi biten restorasyon çalışmasıyla birlikte ziyarete açıldı.

Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı (HEKVA) ve Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanlığı’nın girişimleri sonucunda Fatih`te bulunan Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi ve Türbesi`nin restorasyonu yapıldı. Restorasyon çalışmalarının ardından külliye ve türbenin ziyaretçilere açılışı gerçekleşti.

Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı Kurulu Başkanı Piyale Çitil’in ev sahipliği yaptığı törene Eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Bayrampaşa İlçe Kaymakamı Hasan Gözen, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eşi Şule Demir, Bayrampaşa AK Parti İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa DSP İlçe Başkanı Murat Yeşil, Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Bayrampaşa Kızılay Şube Başkanı, Ali Murat Duman, Bayrampaşa Kızılay Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşları ve diğer davetliler katıldı.

İlk olarak konuşma yapan HEKVA Kurulu Başkanı Piyale Çitil, Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi ve Türbesi’nin böyle bir duruma gelmesi adına tüm destekleyenlere teşekkürlerini iletti. Çitil, Sadrazam Bayram Paşa Türbesi`ndeki çinilerin Bursa Ulu Cami`dekilerle aynı olduğu bilgisini verdi. Çinilerin 1990`lı yılların başında çalındığını aktaran Çitil, çinilerin yurtdışına çıkartılmaya çalışılırken bulunduğunu belirtti. 
 
Açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Kızılay Şube Başkanı A. Murat Duman, Bayrampaşa adına sevindirici bir durum olduğundan bahsederek, eski halinden restorasyonlarla bu hale geldiğini ve bunu desteklediklerini belirtti. Kızılay Şube Başkanı Duman, “Artık Bayrampaşa’nın büyükelçiğini burada açmış bulunuyoruz, bundan sonra bir ayağımız Bayrampaşa olarak her zaman burada olacak. Fatih’te Bayrampaşa’nın bir mekanı olarak kabul ediyoruz.” dedi.

Tarihi bir ana şahitlik yaptıklarını belirten Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ise,  Bayrampaşa’nın Bayrampaşalı olarak geçmişine ne kadar sahip çıktığının vurgusunu yaptı. Kaymakam Gözen, “Buraları yakışır bir şekilde gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu yapılan çalışma hem bizler için hem de gelecek nesiller için Bayrampaşa adına çok önemlidir. Emeği geçen herkese en ufak nokta olsa bile çok teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu.



Son olarak konuşma gerçekleştiren Eski Bakan ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, külliye ve camilerin Türk İslam tarihindeki önemine değinerek  tarihi değerlerin yeniden ihya edilmesi gerektiğini söyledi. Aksu, Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi ve Türbesi`nin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Sadrazam Bayram Paşa Külliyesi ve Türbesi Abdülkadir Aksu, Gül Mutlu, Songül Demir ve Piyale Özdoğan Çitil`in kurdeleyi kesmesiyle ziyarete açıldı. Bayrampaşa Türbesi içerisinde Kur`an-ı Kerim ve dualar okundu. Külliyeyi Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı kullanmaya devam edecek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: