Herkes sustu sirenler çaldı

Herkes sustu sirenler çaldı

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. yıldönümünde törenlerle anılıyor.

10 Kasım 1938’de hayata veda eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bayrampaşa’da da anılıyor.

 Atatürk Anıtı önündeki törende protokolün çelenkleri bırakmasının ardından diğer siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar çelenklerini bıraktılar. Saatlerin 09:05’i göstermesi ile birlikte yükselen siren sesleri eşiliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında ise Ahmet Haşim Ortaokulu Müzik öğretmeni Semra Karagöz yönetiminde İstiklal Marşı söylenerek program sona erdi. Bu arada Saadet Partisinin tören alanında olmasına rağmen çelenk bırakmaması ise gözlerden kaçmadı.

 

Öte yandan Atatürk’ü anma programı kapsamında Ahmet Haşim İlkokulu/Ortaokulu’nun hazırladığı program da Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlamı ile ilgili Okul Müdürü Fatih Türköz bir konuşma yaptı. Ardından Atatürk’ün hayatından kesitleri konu alan bir slayt gösterisi sunuldu. Duygulu anların yaşandığı programda öğrenciler hazırlamış oldukları çeşitli etkinlikleri sergilerken izleyicilerden alkış aldı. Resim ve şiir alanında dereceye girenlere Kaymakam Hasan Gözen Bey tarafından hediyeleri verildi. Yine aynı okuldan sınıf öğretmeni Semih Demirel, Atatürk’ün Sevdiği şarkıları seslendirerek program son buldu





Anahtar Kelimeler: