Tarih: 02.11.2012 00:00

Samsung Akademi Bayrampaşa`da Eğitime Başladı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şubat ayının başından beri Samsung Akademi’yle iletişim halinde olan İstanbul Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Temmuz ayının sonlarına doğru anlaşmaya  varıp bir protokol imzaladı. Türkiye’de ilk defa  bu eğitim kurumunda başlayan proje ilgi ve  alakaya göre diğer  büyük şehirlerde kurulacak.

Üç  yıllık bu protokol üç yılın sonunda her sene yenilenerek yaşayan bir proje olmayı hedefliyor.Dört kişilik eğitim kadrosu ile öğrencilere  eğitim veriliyor. Akademideki labaratuvarlar dört farklı ürün grubunu kapsayan; beyaz eşya mobil cihazlar ses ve görüntüleme cihazları bilişim ve yan ürünleri olarak ayrılıyor.

Farklı okullardan da öğrencileri kabul eden bu kurs toplam 204 saat olmak üzere haftada 6 saat eğitim veriyor. Kurslardaki eğitimin %20 lik kısmı teorik , %60 lık kısmı ise pratik olarak gerçekleşiyor.

SINAV SİSTEMİ

Her dönem uygulamalı ve yazılı olarak iki sınav yapılıyor. Yetmiş ortalamasını tutturan öğrenciler ikinci dönem de okumaya hak kazanıyor. Yıl sonunda eğitimini başarı ile bitiren öğrenciler teknik servis elemanı olarak Samsung’a başvurabilecekler. Samsung bünyesinde çalışmak için başvuran kurs mezunlarına öncelik tanınacak.

Henüz 15 Ekim’de açılan kursun ilk günlerinde uygulamalı eğitime başlandı. İlk olarak televizyon ve telefon parçaları sökülüp öğrencilere tanıtıldı, mikroskop altında incelendi ve bu parçalar üzerinde incelemeler yapıldı.


Eğitmenlerden Metin KAYA ; “Amacımız iyi seviyede yetişmiş teknik ve kalifiye eleman eğitmektir. Kurslarımız 17.30 – 20.30 arasında gerçekleşiyor, uzaktan gelen  öğrencilerimiz için servis bulunuyor. Diğer eğitim görevlilerimizden Ramazan Şensoy, Lütfü Bilgiç, Emin Celil’de uzman oldukları bölümlerde öğrencilerimize ders veriyor.” diye konuştu.

Temel eğitimin eksiksiz verilmesi konusunda hassas davranan eğitimciler, gerektiğinde yaz sezonunda meslek edindirme kursları açılabileceğini belirtti.

Lütfü Bilgiç, verilen eğitimin profesyonel bir şekilde yapıldığını , cihazların ve donanımların diğer kurumlara göre çok daha üst düzeyde olduğunu söyledi.

Samsung Akademi  ve Türkiye işbirliği sayesinde gerçekleşen proje, gelecek vadeden nesiller yatiştirmeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —