Ikea`da Eylem

Ikea`da Eylem

Ikea çalışanları Cumartesi günü eylemde!

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Türkiye dışında dünyanın her yerinde sendikalı olan IKEA çalışanları, patronun Türkiye`de sendikal örgütlenmeyi engellemesine karşı Cumartesi günü eylem yapacaklar. IKEA`nın Ümraniye`deki mağazası önünde toplanacak yüzlerce işçiye , diğer ülkelerdeki IKEA`larda örgütlü sendikaların da destek verecek.

Türk-İş`e bağlı Koop-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada IKEA işvereninin anayasal hak olan sendikal örgütlenmeyi engellediği, sendikaya üye olan işçilerin istifaya zorlandığı istifa etmeyen işçilerin ise işine son verildiği belirtilerek kitlesel basın açıklamasına destek verilmesi istendi.

İsveç kökenli bir mobilya mağazası olan ve 1943`te Ingvar Kamprad tarafında kurulan IKEA`nın 43 ülkede 235 mağazası var. IKEA`nın Türkiye`de bulunan beş mağazasında ise yaklaşık 2000 kişi çalışıyor.

Toplu sözleşme yapmanın yasak olduğu Kuveyt ve Suudi Arabistan`ın dışındaki ülkelerde çalışanların hepsi sendikal faaliyetlerde yer alabiliyor.

Cumartesi günü saat 16:30`da yapılacak kitlesel basın açıklamasına, İsveç sendikaları başta olmak üzere uluslararası sendikacıların da katılacağı belirtiliyor.

/Emre Sefer


Anahtar Kelimeler: