Cevatpaşa Mehter Takımı

Cevatpaşa Mehter Takımı

Cevatpaşa Mehter Takımı vatandaşları sahura kaldırıyor

Ramazan ayı manevi havasının yanı sıra renkli etkinliklere de sahne olur. Kurum ve kuruluşlar özellikle iftar ve sonrası yaptıkları etkinlikler insanların gönlünü hoş etmeye çalışırlar. Tabi Ramazan denince iftar kadar sahur da önemlidir. Sahur davulcularının tokmak namelerinin yanında söyledikleri maniler mahalle halkını uyandırdığı gibi eğlendirir.

Son zamanlarda ne kadar da birileri rahatsız olsa da vatandaş daha renkli sahur programları düzenlemeye başladı. İzmir’de davulun yanı sıra kemanlı cümbüşlü sahur kaldırma ekibinin güzellikleri konuşulurken ülkenin çeşitli yerlerinde değişik ekipler boy gösterdi.

Bu ekiplerden biri de Bayrampaşa Cevatpaşa mahallesinde sergilendi. Mahalle eşrafından olan mehter ekibi geceleri sokaklarda mehterin hoş sedasıyla vatandaşları sahur’a kaldırıyorlar. Bir gece ekibin çalışmasını takip ettik rahatsız olan kesimlerin aksine vatandaşlar sahura kalkıyor balkon ve pencerelerden ekibi alkışlıyorlardı.

Ekibin şefi, Çağlar Müzikten Engin Çağlar böyle bir çalışmanın vatandaşlar tarafından benimsendiğini, sevdiğini söyledi. Bizler her gece ekip sokaklarda mehter ruhuyla vatandaşları kaldırmanın mutluluğunu yaşarken mahalle halkının da hoşuna gittiğini kendilerini desteklediklerini ifade etti. Engin Çağlar daha güzel bir şeyler yapmak için Muhtarlıktan, Belediyeden destek beklediklerini de sözlerine ekledi

 

 



Anahtar Kelimeler: