BAYRAMPAŞA?DA ULUSLARARASI TURNUVA

BAYRAMPAŞA?DA ULUSLARARASI TURNUVA

Yapılacak Uluslararası Satranç Turnuvasıyla Bayrampaşa?da bir ilk daha gerçekleşiyor.

Bayrampaşa satranç merkezi eğitmenlerinden İnşaat Mühendisi  2. Kademe Antrenör, Hakem, Oyuncu Nuri Gencay Genç’in büyük gayretleri sonucu gerçekleşen Bayrampaşa Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile yapılan protokolla ilk kez Uluslararası Açık Satranç Turnuvası 11-17 Eylül’de Semih Erden Spor Salonu’nda yapılacak.

Protokol töreninde konuşan Başkan Aydıner, “İlk kez böylesine büyük bir turnuvanın içinde olduğumuz için gururluyum. Uluslararası bir organizasyon olması bizleri de heyecanlandırıyor. Santranç çok önemli bir spor, satranç oynayan sporcuların ne kadar zeki olduğunu hepimiz biliyoruz. Satranç sporuna destek olmaya devam edeceğiz ve TSF ile işbirliği yaparak başka projeleri de hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TSF Başkanı Gülkız Tülay ise konuşmasında  Türk satrancına bu önemli organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Bayrampaşa Belediye Başkkanı Atila Aydıner’e teşekkür etti. Tülay; 15-20 ülkeden uluslar arası ciddi 500 sporcunun katılacağı bir turnuva hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: