PROF. DR. ZEKİ PARLAK`IN ARACI SOYULDU

PROF. DR. ZEKİ PARLAK`IN ARACI SOYULDU

Bir dönem MİMDER ( Muradiye İlim Kültür ve Eğitim Derneğinin başkanlığını da yapan Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Profesörü Zeki Parlak?ın aracı soyuldu.

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı. Güvenlik kameraları incelendi. Profesörün aracını park ederek kilitlediği sırada bir kişinin arka kapıyı hafifçe açarak kilitlemeyi durdurduğu anlaşıldı. Parlak uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğini düşünerek aracının yanından ayrılırken, hırsız araca girerek çantayı aldı ve kayıplara karıştı.
Güvenlik kamarası görüntülerinden soyguncunun 24 yaşındaki B.U. olduğu tespit edildi. B.U., 5 günlük takibin sonunda Kağıthane’de yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin daha önce 8 hırsızlıktan arandığı belirtildi. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda profesöre ait dizüstü bilgisayar ve harddisk ele geçirildi. Ele geçirilen bilgisayar ve hard disk Parlak`a teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheli ise tutuklandı.

Aracının içerisinden 30 yıllık birikimlerinin olduğu hardiskleri ve bilgisayarı çalınan ve sonrasından bulunan Profesör Zeki Parlak,"Hırsızlık olduktan sonra emekli olmayı bile düşündüm" dedi.




Anahtar Kelimeler: