Tarih: 28.02.2017 00:00

İTOBOT YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl Türkiye’de yapılan sezon dışı  yarışmalara 46 farklı okuldan katılım gerçekleşti ve bu okulların arasında Anadolu liseleri özel okullar Fen liseleri ayrıca meslek liseleri bulunmaktaydı. Bu  yılki sezon dışı yarışmanın konusu sahanın ortasında bulunan çarklara simit asıp yarış sonunda ittifak takımların robotlarını 30 cm yüksekliğe kaldırmak idi. Bu Türkiye çapında olan yarışmayı kazanan takımlar Dünya çapında ülkemizi temsil etmeye hak kazanıyor.Itobot bu yıl ülkemizi Florida’da yapılacak yarışmalarda temsil edecek.

FIRST® RoboticsCompetition 1992 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak düzenlenmekte olup, klasmanındaki en prestijli robot yarışı olarak kabul ediliyor. Yapılan etkinliklerde, öğrenci gruplarının belirli kurallar çerçevesinde takım kurmaları ve sonucunda da yarışacak bir robot programı geliştirmeleri isteniyor.

Her yıl farklı konsept üzerine inşa edilen robotların bu yılki konsepti üzerlerinde bulunan çarkları sahanın ortasındaki zeplinlere asıp aynı zamanda buhar kazanına top atarak yarış sonunda belirli yükseklikteki iplere tırmanmaları.

6038 takım numaralı Itobot takımının yaptığı çalışmalarla Amerika’daki yarışma için ürettiği robot bu yılki konseptte bulunan bütün görevleri kolaylıkla yerine getirebiliyor. Takım 1-4 Mart arası Florida’da yapılacak yarışmalarda ülkemizi temsil edecekler.

Geçtiğimiz sene Amerika’nın Milwaukee eyaletinde gerçekleşen yarışmada 60 ülke arasından 18. olan İTOBOT öğrencileri bu sene hedef büyüttü. Amerika’da her yıl FIRST Robotics Competition tarafından düzenlenen ve 70 binin üzerinde öğrencinin katılım göstereceği yarışma için İTOBOT, Bayrampaşa İTO’da yapılan uğurlama töreninin ardından ABD’ye uçtu.

İTOBOT’UN SPONSORLARI
1-4 Mart arası Florida’da yapılacak yarışmalarda ülkemizi temsil edecek olan, Bayrampaşa’dan  uğurladığımız İTOBOT öğrencilerine İstanbul Ticaret Odası, Ayvansaray Üniversitesi, THY, Samsung, Tezmaksan, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu Bayrampaşa Şubesi sponsor oldu.

AKBULUT: BU SENE DAHA DA İYİ DURUMDAYIZ
Amerika yolculuğu öncesi açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Kamil Akbulut, “Türkiye olarak bilim, teknoloji ve mühendislik alanında kendimizi göstereceğimiz çok önemli bir projeye katılıyoruz. Öğrencilerimiz geçen sene aynı yarışmada çok önemli bir başarı elde ettiler. Bu sene daha da iyi durumdayız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye’ye şampiyon olarak dönmek istiyoruz” diye konuştu.

ROBOT YARIŞMASINA KATILACAK İSİMLER
Okul Müdürü: Kamil Akbulut
Müdür Yardımcısı: Aydın Yılmaz
Öğretmenler: Abdullah Ercanlı, Metin Kaya ve Özgür Şahin
Öğrenciler: Zeynep Sena Kurtuluş, Firdevs Nur Kaya, Şevval Zeynep Sancar, Oğuzhan Çelik, Oğuzhan Arslan, Erdem Karakoç, Sami Kalaycı, Hakan Yalnız, Tamer Murtazaoğlu, Muhammed Talha Demirtaş, Mehmet Can Karahan, Abdurrahman Batuhan Özer 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —