Tarih: 26.02.2017 00:00

RUMELİ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK ADINA

Facebook Twitter Linked-in

Rumeli folklorunun, kültürünün temsilcilerinden Vardarın Üstünde Rumeli Folklor Gençlik ve Spor Derneği düzenlediği kahvaltıda Rumelileri bir araya getirdi.

Programa Rumelili siyasetçilerden Eski Milletvekili Gülay Toska Dalyan, Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Abdulfettah Dindar, Sanatçılar Arif Şentürk, Beyo, Orhan&Kemal, Mecit Şenol, Grup Besa, Faruk Yılmaz, Tek Rumeli TV ve Bayrampaşa Gündem Gazetesi Mehmet Ceylan katıldı.

Derneğin çalışmalarını gösteren slayt gösterimi sonrası Dernek Başkanı Hatullah Vardar yaptığı konuşmada yaptıkları faaliyetleri anlatarak katılımcılara teşekkür etti, destek beklediklerini dile getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Nisanda Bayrampaşa Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür salonunda bir gece yapılacağını sözlerine ekledi.

Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı konuşmasında folklor hizmetini ifa ettiği için dernek yönetimini kutladı. Bölükbaşı;  “Son zamanlarda hemşerimiz olmasıyla iftihar duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk hakkında çirkin beyanlarda bulunulmaktadır. Bunları şiddetle kınıyoruz” dedi. Arif Şentürk’te Rumeli kültürüne hizmet eden derneği kutladığını, her zaman destek verilmesi gerektiğini belirtti. Eski Milletvekili Gülay Toska Dalyan ise konuşmasında ailelerin çocuklarını Rumeli Kültürüyle yetiştirmesini istedi.

Konuşmalar sonrası yönetim ve katılımcılarla aile fotoğrafı çekildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —