15 Temmuz En Uzun Geceydi

Bayrampaşa Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan, ??15 Temmuz En Uzun Geceydi?? isimli belgeseli düzenlenen program ile halka tanıttı.

TARİH: 3.10.2016 00:00
Son Güncelleme: 3.10.2016 00:00

Türk milletinin ve Bayrampaşa halkının darbeye karşı tutumunu konu alan ‘‘15 Temmuz En Uzun Geceydi’’ isimli belgesel film Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği program ile tanıtıldı.

15 Temmuz En Uzun Geceydi belgeselini izlemeye gelenler arasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol, MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Yaşar Kaba, AK Parti Bayrampaşa  Eski İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. A. İbrahim Ulusoy, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, şehit aileleri, gaziler, STK’lar muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen program Kuran’ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Sonrasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner yaptığı açılış konuşmasında‘‘burada destan yazdınız. Burada  destanı yazarken, buradan 26 gün hiç ayrılmadınız. Bu süreçte 2 tane şehidimiz var, gazilerimiz var. Tankın önüne yatan gazimiz var. Bu toprak uğrunda, vatan uğrunda şehadet şerbeti içmiş olan 251’in üzerinde şehidimiz var. Onlar 15 Temmuz’da şehadet şerbetini içmemiş olsaydılar bizim bugün burada bu toplantıyı yapmamız mümkün değildi, zaten yoktuk. Ama, darbeciler sizi hesaplayamadılar.Türk milletinin cesaretini, heyecanını, sevgisini, muhabbetini hesaplayamadılar. Bu millet Çanakkale’de İstiklal Savaşı’nda binlerce on binlerce şehit verdi ve her karış toprağında şehadet şerbeti içmiş olan ecdadımızın kanları ile suladıkları bu muhteşem vatanı soysuzlara emanet edemezdik’’ dedi

Aydıner ‘‘Bayrampaşa Çevik Kuvvet çok stratejik bir konumda. Evet burada operasyon çok kısa bir süre içerisinde bitti. Bayrampaşa halkının kahramanlığı ile cesareti ile bitti. Ama, o casaret, o kahramanlık, Bayrampaşa’da biri 19 yaşında biri 15 yaşında iki evladımızın şehadet şerbetini içmesiyle sonuçlandı.

15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü başta cumhurbaşkanımız ve baş komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın kararlı tutumu, gazi milletvekillerin üzerine bombalar yağarken sergiledikleri dirayetli duruş, emniyet güçleri aziz milletimizin, devletine ve demokrasisine sahip çıkmasıyla 15 Temmuz bertaraf edilmiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle kararlı ve dik duruşuyla Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tarih yazdı ve tüm fedekarlıklarını ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek millet tek bayrak tek vatan ilkeleri altında birleşti. Dolayısıyla bu düşünceler içerisinde hareket ederek 15 Temmuz’dan bu güne kadar bu dik duruşlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.

Milletimizin tarih yazdığını en doğru şekilde aktarabilmek için hazırladığımız 15 Temmuz En Uzun Geceydi isimli belgeselimiz her birimizin kütüphanesinde bulunabileceği ve yavrularımıza da emanet edeceğimiz bir belgesel olacaktır. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız. Bu belgeseli ise sizlerden topladığımız arşivlerle yaptık’’ diye konuştu.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ise yaptığı konuşmada ‘’15 Temmuz ile ilgili hazırlanan bu programa gelen herkese teşekkür ederim. Çünkü, tarih sahip olduğumuz en değerli hazinelerden biridir. Biz 15 Temmuz’u ve tarihimizi unutmamalıyız. Bunun için bu çalışmada emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tün emeği geçenleri tebrik ediyorum. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması dileği ile şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından çok sayıda kişi alana kurulan dev ekrandan 15 Temmuz En Uzun Geceydi adlı belgeseli izledi.

Belegelin bitmesiyle Metin Doğan, Safiye Bayat, Mehmet Köse ve Mustafa Hacımustafaoğlu 15 Temmuz ile ilgili yaşadıklarını anlattı.

Program, Başkan Aydıner’in gazilere hediye takdim etmesi ile son buldu.

 

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

Anahtar Kelimeler:

BAYRAMPAŞA’DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ: "200 GÜNDÜR İDDİANAME NEREDE?"

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ, GAZİOSMANPAŞA’DA DOĞAÇLAMA TİYATRO ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI

ARNAVUTKÖY MERKEZ CAMİİ YENİLENİYOR: RİSKLİ YAPI YIKILIYOR, YERİNE MODERN CAMİ GELİYOR

BAYRAMPAŞA BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE MATEMATİK SANATLA BULUŞTU: Pİ GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI!

SAADET PARTİSİ’NDEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”

ÖZLEM BİTİYOR, YENİDOĞAN MAHALLESİ’NE HANIMELİ DEĞİYOR

BAYRAMPAŞA TRABZONLULAR DERNEĞİ GENEL KURULU İLANI

ŞİŞLİ’DE KİTAP FUARINDA ANLAMLI BULUŞMA

SOSYAL MEDYADA “KENDİ KENDİNE PSİKİYATRİK TANI KOYMA” TRENDİ BÜYÜYOR!

EYÜPSULTAN’DA ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

BAYRAMPAŞA PİKNİK ALANI SEZONA HAZIRLANIYOR

CHP BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK KAVGA: SUÇLAMLARA ÖRGÜT TEPKİ GÖSTERDİ

GAZETECİ İSMAİL ARI GÖZALTINA ALINDI

MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BELEDİYE İFTARINA OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

AMACINDAN UZAKLAŞAN İFTAR PROGRAMI İÇİN OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER BÜYÜYOR

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANAN LÜTFİ KADIOĞULLARI İÇİN EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

ENGELSİZ KIZILAY’DAN 18 MART’TA ŞEHİTLİĞE ANLAMLI ZİYARET

İSRAF, SEÇİM ŞARKISI MÜZİKLİ GÖSTERİ: İFTARIN MANEVİ RUHUNDAN UZAKLAŞTI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
15 Temmuz En Uzun Geceydi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Pazartesi 9.2 ° / 8.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 13.7 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.5 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı