RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ`NDEN ÜSKÜP`E YARDIM

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ`NDEN ÜSKÜP`E YARDIM

Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Makedonya?nın başkenti Üsküp?te yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşlara destek oldu.

Üsküp’te hasar tespit çalışmaları yapan yerel yetkililerle temas kuran dernek yönetimi, Üsküp’e giderek selden zarar görenlere yardımda bulundu.
Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Adnan Şahinler, Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş ve Genel Merkez Yöneticisi Nadir Saatçioğlu Üsküp’e giderek yerinde incelemelerde bulundu ve derneğin yardımlarını sel mağdurlarına dağıttı. Sel felaketinde ağır hasar gören Hasanbeg ve Stracinci köylerine yardımda bulunan dernek yönetimi her eve iki çekyat bir buzdolabı ve bir halı yardımı yaptı.
Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş “Rumeli Türkleri olarak sel felaketine maruz kalan Üsküp halkının yanında olmak istedik. Üyelerimiz ve yardımsever Türk halkının desteğiyle topladığımız yardımları selden zarar gören hemşerilerimize götürdük. Dernek olarak hemşerilerimizin yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. Sel felaketinde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: