Tarih: 24.06.2016 00:00

HAYALLERİN SULADIĞI ÇİÇEK: MÜGE ÇİÇEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Semih Çiftçi, Balkan göçmeni bir ailenin en ufak çocuğu olarak Bakırköy’de doğdu ve Bayrampaşa’da ikamet etmekte. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmasının yanı sıra, edebiyattan kopamayan yazarın ilk kitabı Müge Çiçeği, birkaç ay önce raflardaki yerini aldı.

Müge Çiçeği’ni, yazarın kendisinden dinleyelim:

“Edebiyat her zaman hayatımdaki en büyük tutku oldu. Şiir ve hikayeler yazmak, onları insanlarla paylaşmak, birilerinin hayal dünyasına bir şeyler katmak, beni hem çok mutlu ediyor hem çok özel hissettiriyor. Tabi ilk kitabım Müge Çiçeği, bu paylaşımlarım arasında en özeli. Kitap, küçük güzel bir ailenin kanserle mücadelesini anlatan fantastik bir roman. Kanserin acı sonuçlarına rağmen, hayallerinden vazgeçmeyen bir prensesin hikayesi.

Arkadaşımın ablasını kaybetmesi üzerine, kanserden veya başka bir hastalıktan canı yanmış olan insanların, ölüme farklı bir bakış açısı getirebilmeleri amacıyla bu romanı kaleme aldım. Kitabı yazmaya başlamamda bana ilham kaynağı olan arkadaşım için “ona nasıl yardımcı olabilirim? Onu nasıl mutlu edebilirim?” gibi soruları sormam etkili oldu. Sonunda da “yaşanmış bir masal” diye tanımladığım, böyle güzel bir eser ortaya çıktı’’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —