YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI
Tarih: 21.05.2016 00:00

YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI

CHP Bayrampaşa ?Yerel Yönetim Çalıştayı?nı gerçekleştirdi.

Bayrampaşa CHP İlçe Başkanlığı bu sene yapılacak olan 8 Çalıştayın içerisindeki 2.ci Çalıştayı’nı Yerel Yönetim Çalıştayı adı altında yerel yönetim hizmetleri, Yerinde kentsel dönüşüm, Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı, Ulaşım sorunları, Kentlilik bilinci ve ilçemizin cazibe merkezi haline getirilmesi konuları ile çalıştay gerçekleştirdi. Gönül davet salonunda gerçekleşen çalıştaya CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve yönetimi, Bayrampaşa Belediyesi CHP Grup Başkanvekili İbrahim Kahraman, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek,  Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül, Makine Mühendisler Odası ve Onur Kurulu Üyesi Süleyman solmaz, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı  Yılmaz Yıldırım, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Salih Akıncı, Atatürkçü Düşünme Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Selami Soydan, CHP Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Kadınlar Kolu Başkanı Arzu Doyran ve ekibi, CHP gençlik Kolu Başkanı Caner Demirel ve ekibi ve  vatandaş katıldı. Programda Moderatörlüğü  üstlenen CHP Grup Başkanvekili İbrahim Kahramanın yaptığı çalıştay 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Maarş’ı okunması  ile başladı.

Açılış Konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu; “ Öncelikle kandiliniz kutluyorum ve şehit cenazesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaoğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum bu şiddetler asla bizleri yıldırmayacak ve mücadelemiz devam edeceğiz. Bu çalıştay dizimizde özellikle bizlere katkı sunan parti emekçisi dostlarıma, yönetimime, kadın kollarıma ve gençlik kollarıma teşekkür ederim. Genelde başarılı olabilmek için mutlaka yerelde de başarılı olmamız gerekmektedir çünkü Türkiye de İktidar olmanın yolu yerel de göstereceğiniz başarı ile orantılıdır. İktidar olmak için önce yerel de bulunduğumuz iktidar olmalıyız.  Başarılı bir yönetici veya siyasetçi yaşadığı bölgeyi iyi tanıyan, vatandaşların sorunlarını bilen ve bunlara yönelik çözüm önerilerini hızlıca bilen ve hayata geçirendir. Bizler CHP Bayrampaşa İlçe örgütü olarak inançlıyız, kararlıyız ve birlikte omuz omuza bu başarıyı gösterecek, Bayrampaşa da iktidar olacağız. Sosyal demokrat belediyeciliği hakim kılmaya, haklımız ile beraber ilçemizi yönetmeye ve Bayrampaşa’mızı daha yaşanılabilir bir ilçeye getirmeye kararlıyız bu amaçla çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay’ın ilk konuşmacısı Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek; “ Çocuklarınızın ve aileniz için çok önemli bir konu olan bizim yerinde dönüşüm çoğu zaman kentsel dönüşüm adı ile birlikte İstanbul’un en temel sorunlarının görüşüldüğü böyle bir çalıştaya katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bayrampaşa da olduğumu biliyorum burası Mustafa Kemal’in doğduğu topraklardan göç etmiş insanların yoğun yaşadığı bir ilçedir. 17 Ağustos 1999 Marmara depremi aslında bizim o güne kadar kamu kurumlarının ve devletin planlama anlayışını, Yerel yönetim belediyelerin ve siyasal partilerin böyle büyük bir deprem ve deprem sonrasında meydana gelen değişimler konusunda o güne kadar yapamadıkları çalışmalarını yapmaları gerektiğini koyduk. Yapılarımız yetersizdi ve büyük bir İstanbul depremine karşı riskliydi bu risklerin karşında İstanbul’u korumak için bir dönüşüm yapılması gerekiyordu” dedi.


Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül; “ Bana söyle unuturum, bana söyle hatırlarım, beni dahil et anlarım yani planlamada katılım son dönemde özellikle iktidarın yürüttüğü politikalardan dolayı halk ve yerel yönetim arasında ciddi bir köprü oluşulması gerektiğini bize göstermektedir.  İstanbul geneline baktığımızda birçok proje yer alıyor fakat bu projeleri yerelde sosyal medya veya medya üzerinden haberdar oluyoruz.  Demokratik ülkelerde katılımın aktif olarak gerçekleştiği alanlardan birisi kent planlanmasıdır. Halkın katılımı ile yapılan planlar yerel yönetimde halkın gereksinimlerine daha uygun olacak ve böylece toplumsal gerçekler özgün planlar ortaya çıkacak” dedi.

Makine Mühendisler Odası ve Onur Kurulu Üyesi Süleyman solmaz ise konuşmasında; “ Bu ülkeyi bugün yönetenlerin başarı ile yaptıkları bir şey var buda gerçeği söylemek hemde en açık en yalın hali ile söylemek ama onun bizim tarafımızdan anlaşılmasını engelleyerek bizi diledikleri gibi yönetmek yani şu anda Türkiye de ne yazık ki  uygulanıyor.  AK Parti’nin kentsel dönüşümüne ilişkin bizim söylediğimizden fazlasını söylüyorlar. Rantçı ya sonuna kadar arkasında durup rant sağladılar ama sıradan vatandaşlara 7 kat olan kat iznini 5 kata kadar düşürdüler ama biz sorunun böyle tartışılmamalı taraftarıyız. Bu ülkeyi yönetenler bilgiyi itibarlaştırdılar inanın bilginin hiçbir kıymeti yoktur çünkü bize öyle lanse edildi” dedi.

Yerel Yönetimler Çalıştayı soru cevap şeklinde son buldu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

10.04.2025

  • İMSAK 04:56
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:09
  • Perşembe 11.8 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 7.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 8.4 ° / 5.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41