FARKINDALIK YARATMAK

FARKINDALIK YARATMAK

Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi , Bayrampaşa Devlet Hastanesi iş birliği ile, Bayrampaşa Devlet Hastanesi D Blok?un önünde engelli farkındalık programı düzenlendi.

Program, Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek,  Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Ulusoy, Fizik Tedavi Başhekimi, Nurgül Elbaşı veSağlık İşleri Müdürü Kenan Kır’ın katılımı ile gerçekleşti.

Programda Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi  İbrahim Ulusoy yaptığı konuşmada ‘‘amacımız engelliler haftasında engelliler farkındalığı oluşturmaktır. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimiz hayatımızın birer parçası oldukları için farkındalık programı düzenledik.

Engeli bulunan kişilerin hastaneye geldiklerinde aynı gün içerisinde bütün işlemlerini tamamlasınlar diye danışma birimi kurduk. Her polikinliğin önünde puton  bulunmaktadır. Bu butonlarara bastıklarında ilgili akadaşlar kendilerini karşılayacaklar ve ilgili yerlere yönlendirecekler’’ dedi.  

Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek  ise yaptığı konuşmada  ‘‘Engelli Haftası Birleşmiş Milletler’e bağlı 150 ‘den fazla ülkede kutlanmaktadır. İlçemizde bulunan engelliler ile ilgi çeşitliş çaılşmalar yapmaktayız. Nüfüsumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engellilere karşı yönetimimiz, resmi kurumlar ve  sivil toplum kuruluşları vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Asıl engelli, karşısına bir zorluk çıktığı zaman pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyen kişidir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece hayatlarını engelsiz hale getirebiliriz. Bunun için sadece biraz empati yapmamız yeterli olacaktır. Engellilere acıyarak değil, onlara gereken değeri vererek yardımcı olabiliriz’’ diye konuştu.

Programda Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan Evlilik Düeti ve dans grubu tarafından hazırlanan lirik dans, seyircilere sunuldu.

Engelli farkındalığını arttırmak için Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek ve Sağlık İşleri Müdürü Kenan Kır  engelli farkındalığı için hazırlanan parkura katıldı.

Program sonunda,katılan engelliler söz alarak, engelli farkındalığına değindi.



Anahtar Kelimeler: