KUTLU DOĞUM HAFTASI

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Hz.Muhammed Mustafa (S.AV)?in dünyaya teşrifinin 1445. yıl dönemi münasebeti ile Mustafa Itri Ortaokulu, Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi.

Program Mustafa Itri Ortaokulu öğretmenlerinden Sibel Kılıç, Gülden Bayraktar, Tülay Koçak, Yasemin Yiğit, Aydın Güneş ve Güler Menteşeoğlu ve öğrencilerin çalışmalarıyla peygamberimiz anıldı.

Program açılış konuşması yapan Mustafa Itri Ortaokulu Müdürü Gürsel Çapraz ‘‘böyle bir günde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere teşekkür ederim. Amacımız bu programlarla çocuklarımıza güzel mesajlar verebilmektir. Bugün nedir? Neyi anlamamız lazım? Peygamber efendimizi nasıl anmalıyız? Okulumuzda her an çocuklarımıza ahlaki eğitim vermeye çalışıyoruz ve sürekli olarak öğrencilerimizin ahlakını, onların milli manevi değerlerini, İslam dininin güzel ahlakını onlara vermeye çalışıyoruz. İlk felsefemiz budur ancak; ailelerde bunu devam ettirmeliler. Okulumuzdaki ailelerin tamamı çocuklarına ahlaki eğitim veren velilerden oluşuyor. Peygamber efendimizin güzel ahlakını çocuklarımıza örnek olarak gösterelim ve öğretelim’’ dedi.

 Programda Kur-an Tilaveti okundu ve peygamberimizin hayatını ve onun hayata bakış açısını anlatan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon izlendi. Peygamberimizin Hadis-i Şerifleri’nden oluşan derlemeler adlı çalışması öğrenciler tarafından sunuldu. Nurbanu Polat Seccaden Kumlardı adlı naatı söyledi. Peygamberimizin yüksek ahlak ve karakterinin tanıtmak adına oratoryo düzenlendi. İlahi korosu yer aldı. Sema gösterisi ile peygamber efendimiz anıldı ve program son buldu.



Anahtar Kelimeler: