Tarih: 02.07.2014 00:00

BEREKET EKSPRESİ ADA PAZARINDA

Facebook Twitter Linked-in

"Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da 10 yıldır aralıksız iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bereket Ekspresi’ ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kuruyor. Bereket Ekspresi`nin ilk durağı Adapazarı Tren Garı oldu. Yaklaşık 4 bin kişi aynı sofrada birlikte orucunu açtı.

İftar programına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, vatandaşları selamladı. Okunan ezanla açılan iftar sonrası konuşma yapan Başkan Aydıner, “Balkanlar’da 10 yıldır iftar ve gönül sofraları kuruyoruz. Gönül sofralarındaki mutluluğu bu yıl Ramazan ayında ‘Bereket Ekspresimizle’ Anadolu’muza da taşımanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi

TÜRKİYE’DE İLK
Türkiye`de ilk defa düzenlenen ``Bereket Ekspresi`` ile Anadolu`da 20 il ve ilçede tren garlarında özel iftar programları gerçekleştirilecek.

Bereket Ekspresi’nin diğer durakları; Bilecik Bozüyük, Eskişehir, Yozgat`ın Yerköy ve Şefaatli ilçeleri, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyon, Manisa`nın Salihli, Aydın`ın Nazilli, İzmir`in Selçuk ve Tire ilçeleri,  İzmir, Soma ve Manisa olacak. Toplam 100 bin kişiye iftar yemeği verilecek etkinliğin son durağı ise Balıkesir.

Trende yemeklerin hazırlandığı bir yük vagonu ve çalışanların konaklaması için yataklı vagonların da bulunduğu toplam 11 vagon yer alıyor.

Editör: Zeynep Yeşilyurt




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —