ALİ CENGİZ YILMAZ TİYE ALAN SÖZCÜKLER KULLANARAK MECLİSTE SHOW YAPTI
Tarih: 07.09.2024 13:10 Güncelleme: 07.09.2024 14:39

ALİ CENGİZ YILMAZ TİYE ALAN SÖZCÜKLER KULLANARAK MECLİSTE SHOW YAPTI

AK Parti İBB ve Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz, Eylül ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşmasında “Tiye” alan sözcükler kullanarak mecliste Show yaptı.

Ali Cengiz Yılmaz, Bütçeden, işçi çıkarılmasına, Mis’s Cafelerden, Metro temelinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Engelleniyoruz” sözüne kadar bir çok konuda konuştu. Konuşmasında sık sık Belediye Başkanı hasan Mutlu’ya göndermeler yaparak bazı konuşları “Tiye” aldı.

Bayrampaşa Belediye Meclisi her dönemde örnek olmasıyla biliniyor. Kavga, gürültü olmadan, saygı ve hoş görü içinde çalışmalarını sürdüre gelmiştir. İktidar konuşur muhalefet dinler, muhalefet konuşur iktidar dinler hoş görü en üst seviyede oldu. Buna meclis başkanlarının da katkısı büyüktür. 

Meclisin Eylül Ayı 2. Oturumunda da bu durum hakimdi. Saygı içerisinde Stand-up sahnesi gibi bol esprili bir oturum oldu. 

İBB’DEN GELEN MÜFETTİŞLER SİZİ YANILTIYOR OLABİLİR Mİ?   

AK Parti İBB ve Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz’ın konuşma metni.

Öncelikle bütçe komisyonu üyesi olarak belirtmek istiyorum ki; şu ana kadar belediyeden bütçe konusunda bilgi verilmedi. 

Tabi hesaplar bize bildirilmese de belediye başkanımız bunları pek çok yerde konuşuyor. Bizler meclis üyeleri olarak Bayrampaşa’nın sorunlarını bu mecliste konuşacağımız ümidiyle, başkanlık makamından bu belgeleri talep ediyoruz. Ediyoruz ki, Bayrampaşa’yla ilgili iddia edilen her husus kendi mecrasında, yani bu mecliste konuşulsun ancak bu bilgi tarafımızla paylaşılmak yerine, belediye başkanı tarafından belediye binası önünde yapılan basın açıklamalarıyla ve yanlı ulusal kanallardaki programlarda yanlış bilgilerle konuşuluyor.

Sayın başkanım önce basını belediyeye topladınız,  ve bir borç açıkladınız. Evvela dediniz ki Bayrampaşa belediyesinin borcu 538 bin TL. Sonra dediniz ki yok hayır vazgeçtim 839 bin TL. En son geçen hafta katıldığınız canlı yayında yaptığınız açıklamaya göre belediyeyi 650 milyon TL borç + 171 milyon kamulaştırmamız el atma bedeliyle devraltığınızı söylediniz. Ama başkanım, verdiğiniz rakamlarda çelişki var, bu rakamlar doğru değil. Kaldı ki siz de Bayrampaşa belediyesinin borcu hakkında bir türlü karar verememişsiniz. Başkanım ben sizin doğru bilgilendirildiğinizi düşünmüyorum. Hasan başkanım canlı yayında bu konu hakkında yapılan incelemelerin İBB’nin müfettişleri tarafından yapıldığını söylediniz. Başkanım merakımdan soruyorum, acaba İBB’den gelen müfettişler sizi yanıltıyor olabilir mi? Acaba Bayrampaşa’yı yönetirken biraz Bayrampaşalılardan mı fikir alsanız. Acaba İstanbul’u bir kenara bırakan İBB Başkanı  kendi kariyer planları için ilçe belediyelerine gönderdiği müfettişler yoluyla bilgi manipülasyonu yapıyor olabilir mi?

GENEL YEKUN BORCUMUZ 13 MİLYON 968,826 TÜRK LİRADIR. 

Bakın ben size gerçek rakamlardan bahsedeyim, 5 Nisan tarihi itibariyle Bayrampaşa belediyesinin kasasında 317. Milyon 892,920 TL para vardı. Toplam borcun karşılığı 105 milyon 219 Türk Lirasıydı.  Toplam borçlar içerisinde yer alan 91 milyon 205 TL ise kıdem tazminatı karşılıklarını oluşturmaktaydı. Dolayısıyla kıdem tazminat karşılıklarını borçtan düştüğümüzde , adı üstünde bunlar karşılıklıdır , genel yekun borcumuz  13 milyon 968,826 Türk Liradır.

Bu verdiğim rakamların tamamını nisan ayında, bu mecliste hep beraber oy birliğiyle geçirmedik mi? Bu rakamların hepsi oy birliğiyle geçirdiğimiz faaliyet raporunda var. Siz bu faaliyet raporuna oy verdiniz sayın başkanım. Onay verdiğiniz bütçeyi neden basın önünde yalanlıyorsunuz? Bir de başkanım canlı yayında diyor ki; diğer belediyeler gibi (CHP’nin kazandığı yerleri kastediyor), binaya borç bilançosunu asmayı doğru bulmadım. Bu tutumunuzu doğru buluyorum. Ama olmayan borcu da nasıl asacaksınız sayın başkanım? 

Bakın;  Siz mali müşavir olmayabilirsiniz, bir hesap uzmanı olmayabilirsiniz lakin idareci odur ki seçilmiş olduğu belediyede doğru bilgiyi temin edip halkıyla paylaşmakla mükelleftir. Şeh-rül emin olmak bunu gerektirir. Bayrampaşa başka ilçelere benzemez. Bayrampaşa’da komşular arasına nifak sokmak uygun düşmez. Bu nedenle kamuoyu önünde doğru bilgiler vermeli ve herkesin takıldığı trenlere binmemek gerekir. Bayrampaşalılar belediyenin borcuyla ilgili gerçeğe aykırı beyanlarla yanıltılmayı hak etmemiştir.

KASADA PARA YOKSA BU BORCU HANGİ PARAYLA ÖDEDİNİZ?

Başkanımız canlı yayında dedi  ki, şu kadar borç + 171 milyon kamulaştırmasız el atma bedelini devraldık. Başkanım siz bu kamulaştırmasız el atmaya ilişkin davaların aleyhe sonuçlanacağını nerden biliyorsunuz? Yani sizin mahkeme kararlarını verilmeden tahmin etmek gibi bir özelliğiniz mi var? Sizden acilen devraldığınızı iddia ettiğiniz kamulaştırmasız el atma dava bedellerini bu meclisle paylaşmanızı istiyorum.

Zira bunu CHP’li meclis üyelerimiz için de istiyorum, Bayrampaşa’yı seven tüm meclis üyelerimiz adına lütfen meclis üyelerimizi bilgilendirin.

Bir de başkanım yine yayından aktarıyorum aslında siz bu tartışmaları çok güzel bir ifadeyle bitirmişsiniz ama duymayanlar için ben de söyleyeyim. Başkanımız çeşitli mecralarda bahsettiği bu borçların tamamını ödemiş arkadaşlar; helal olsun be başkanım, ama başkanım kasada para yok demiştiniz. Kasada para yoksa bu borcu hangi parayla ödediniz?

BAŞKANIMIZ SÖZÜNDEN DÖNMEZ DÖNER Mİ? 

Şimdi değerli Bayrampaşalılar, dün yine öğrendik ki CHP’li Bayrampaşa belediyesi yönetimi haksız yere işçilerin iş akitlerini feshetmiş. Daha evvel de 40 kişiyi çıkartmışlardı. Ama ben bu işten çıkartmaları Hasan Başkanımızın yaptığına inanmıyorum artık. Çünkü kendisi CHP’den aday olduğu dönemde belediyenin önünde videolar çekip kimseyi işten çıkartmayacağının sözünü vermişti. 

Nasıl inanayım yani başkanımız söz verdi, başkanımız sözünden dönmez döner mi? 

Ben bu işten CHP’li yönetimin sorumlu olduğunu düşünmeye başladım. Artık. Hassan başkanımız mutlaka ki verdiği sözü tutmak istiyor ama CHP’li yönetim ve İBB müfettişleri tarafından engelleniyor. Böyle düşünüyorum çünkü kişi kendinden bilir işi. Ben sözümü tutarım başkanım, sizin de tutacağınızı düşünüyorum, işten atılanların işe iadesini sağlayacağınıza yürekten inanıyorum. 

Ama başkanım sanki siz de bu işten çıkartma meselesine istemeden de dahil oldunuz gibi. Çünkü canlı yayında belirttiğiniz rakamlara göre belediyede 1600 kişinin çalıştığını ama 1200-1300 kişinin yeterli olacağını belirttiniz. Merak ediyorum siz 1600 sayısına nereden ulaştınız? Çünkü siz Bayrampaşa belediyesini AK Partiden devraldığınızda;

311 memur 6 daimi işçi, 1130 BAYPAŞ çalışanıyla 1447 personel bulunmaktaydı. Bunun da 40 tanesini siz çıkarttığınıza göre 1404 tane kalması lazım. Ama 1600 rakamını nereden buldunuz? Yoksa siz göreve gelir gelmez 250 kişiyi işe mi aldınız başkanım?

Evet belli ki, gelir gelmez birilerini işe aldınız ve bunlara alan açmaya çalışıyorsunuz, öyle ki rakamlar da bunu gösteriyor.

YENİ SOSYAL TESİS YAPSANIZ SİZ BİZİ MUTLAKA DAVET EDERSİNİZ.

Çayı 3 TL yaptınız. Çayın bu fiyatta olması vatandaşın faydasına. Bunu destekliyoruz.  Ancak başkanım, her yerde bu çayı yeni baştan yaptığınız sosyal tesislerde verdiğinizi söylüyorsunuz. Ama yeni sosyal tesis yapsanız siz bizi mutlaka davet edersiniz. O yüzden muhtemelen siz AK Partinin sosyal tesis olarak inşa ettiği ve çevre planlamasına da son derece doğru şekilde dahil ettiği sosyal tesislere yeni parke, masa ve sandalye koyup tadilat yapmışsınızdır. Keşke bunun adına Mis’s Cafe değil de güçlendirilmiş sosyal tesis deseydiniz. Zira siz bu ifadeyi pek seversiniz.

Görüyorsunuz ki, CHP’li belediye yönetimi  AK Partinin yaptığı sosyal tesislerin tadilatını yapıyor ve bunu sıfırdan sosyal tesisler yaptık şeklinde anlatıyor. 

Maalesef hizmet yerine reklam çalışması Bayrampaşa’da da zuhur ediyor. 

Biz de AK Parti olarak muhalefetteyken bile yeni köprü yaptırıyoruz. 5 yıl boyunca İBB tarafından onarılmayan Bayrampaşa metrosunun oradaki sağmalcılar viyadüğü, AK Parti meclis üyesi olarak bizim oluşturduğumuz kamuoyu sonucunda onarılıyor.  Onarımı başlayan sağmalcılar viyadüğünün yapımına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz muhalefette bile laf değil iş üretiyoruz.

300-400 TL OLAN SPOR TESİSLERİ ŞU ANDA BİR SAATİ 900-1000 TL

Diğer yandan görüyorum ki fiyatlandırmada bir orantısızlık var. Çayın 3 TL olduğu yerde, AK Partiden devraldığınızda 300-400 TL olan spor tesisleri şu anda bir saati 900-1000 TL olarak tarifelendiriliyor. 

Çayın 3 TL olduğu yerde gençlerin kullandığı spor salonlarının bu kadar pahalı olması bazı uygulamaların samimi olmayan popülist eylemler olduğunu gösteriyor. Ama bizler bu konunun çözümünde de size yardımcı olmak istiyoruz. Evet, O halde CHP’li Bayrampaşa belediyesinin AK Partili meclis üyelerinden gençlere müjde! Belediyenin spor salonlarındaki fahiş zam oranlarına karşı Bayrampaşa belediyesinden aldığım aylık huzur hakkını, haftada bir gün olmak suretiyle belediyenin spor salonlarında saatlik kiralama yapmak isteyen genç kardeşlerime bağışlıyorum. Takım sporlarında oynanan tam sayıyı karşılamalarını rica ediyorum. 

İMAMOĞLU, “HER ZAMANKİ GİBİ ENGELLENİYORUZ” DEDİ.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bayrampaşa tramvayının temel atma töreni için Bayrampaşa’ya geldi. Her zamanki gibi engelleniyoruz dedi. Belirtmek isterim ki hiç yakışık almadı.  Her zamanki gibi ulusal siyasi emelleri için yerel ve müşterek birliğimizi zedeledi. Hepiniz şahit olduğunuz, metroyla ilgili tüm hususlarda bu meclis AK Parti size destek oldu, kararları oy birliğiyle geçirdik. Bayrampaşa’nın faydasına oluşan bu ortak iradenin görmezden gelinmesi ve siyasi çıkarlara alet edilmesi en hafif tabirle siyasi nezaketsizliktir. Bayrampaşa’ya gelip engelleniyoruz diyenin partisi,  bu zamana kadar kaç tane metronun yapımına evet demiş de  bugün engelleniyoruz siyaseti yapıyorsunuz? Ayıptır. 


BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA KANDİL SİMİDİ

“YUVAMIZ GAZİOSMANPAŞA” EĞİTİME AÇILDI

CUMHURİYET OTOBÜSÜ BAYRAMPAŞA’DA

İSTANBUL’UN METROSU, MÜZİSYENLERİNİ YENİDEN SEÇİYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

MUTLU BAŞKAN DENETİMDE

EYÜPSULTAN BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN DURSUN KANDİL MESAJI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ BESLENME SAATİ UYGULAMASINDA DÖRDÜNCÜ DÖNEM BAŞLADI

EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI, GÖKTÜRK HALKIYLA BİR ARAYA GELDİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOĞAZ TURU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN MEMURLARA YÜZDE 63 SOSYAL DENGE ZAMMI

İSTANBUL’DA 3 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

İMAMOĞLU’NDAN AVRUPA ÜLKELERİNE ‘İKİRCİKLİ YAKLAŞIM’ ELEŞTİRİSİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU’DAN ZİYARETLER

GOP HASTANESİ VATANDAŞA İLK YARDIM EĞİTİMİ VERDİ

İSTANBUL’DA BOMBA ALARMI

İBB ÖĞRENCİ YURTLARI’NIN SAYISI ARTIYOR

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI’NDAN, KAYMAKAMLARA ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

16.09.2024

  • İMSAK 05:12
  • GÜNEŞ 06:39
  • ÖĞLE 13:04
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:40
  • Pazartesi 22.2 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.1 ° / 19.2 ° false
  • Çarşamba 25.3 ° / 19.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1