180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

AKŞENER VE İMAMOĞLU, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kent genelinde görev yapan yaklaşık 900 muhtarla iftarda bir araya geldi.

TARİH: 13.04.2023 15:20
Son Güncelleme: 13.04.2023 15:20

İYİ Parti Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan muhtarlar ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Dr. Dilek İmamoğlu da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftarda İmamoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar programında, sırasıyla; İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı.

AKŞENER: “BU DÜMENLERİ ÇÖZECEĞİZ”

Muhtarın ülke içindeki önemine yönelik kendi yaşamından kesitler sunan Akşener, “İki Başkanımız konuştular. Ben hem eski bir İçişleri Bakanı olarak hem de muhtarlığın gençliğinde, çocukluğunda ne manaya geldiğini bizzat tecrübe etmiş bir kişi olarak konuşuyorum. Şimdi esas mesele ne? Para düzeltilir. İmkanlar sağlanır. Her şey olur. Ama esas mesele, muhtarın demin saydığım bütün özelliklerinin ortadan kaldırılmasıdır mesele. Bunun anlamı şu: Bir milletvekilinden daha fazla oy alarak seçilen muhtar, kendini seçenlere hesap verir, onların arkasında durur, onların her şeyini bilir. Bunu bilen muhtar, o mahallede sığınmacı kaç kişidir, bilir. O mahallede uyuşturucuyu kim satıyor, bilirdi. Gençleri nasıl koruyacağını bilirdi. Karısına veya ailesine şiddet uygulayan adamla nasıl konuşulacağını bilirdi. Esas mesele; bunlar elinizden alındı. Esas mesele; o garibana el uzatan el olan, milletin iradesiyle seçilmiş, aynı zamanda devleti temsil eden… Fak-Fuk-Fon nedir? Bizlerin, hepinizin vergileriyle oluşup, vatandaşa onun eksiğini, gediğini gidermek üzere tahsis edilen bir kaynaktır. Bu kaynağı dağıtan, kaymakamla beraber, sizdiniz. Şimdi, bir siyasi partinin, yani AK Parti'nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz. Asıl mesele budur” diye konuştu.

İMAMOĞLU: “MUHTARLARIN ARTIK İBB’DE DAİRE BAŞKANLIĞI VAR”

“Göreve geldiğimizde ilk günden bu yana, İBB olarak, muhtarlarımızla çok sağlam bir diyalog, çok sağlam bir ilişkiyi kurmak ve onlarla beraber sahada olma konusunda özenli bir gayret gösterdik” diyen İmamoğlu, her ilçe ve mahalle ziyaretinde mutlaka muhtarları da davet ettiğinin altını çizdi. “Muhtarlarımızın bizimle beraber olması, bizi sahada güçlendiriyor” diyen İmamoğlu, “Daha önce ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık müessesesi, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak” bilgilerini paylaştı. Merkezi idare ve yerel yönetimlerin, muhtarlıkların sorunlarının çözümü noktasında ortak çalışması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Her vatandaşın ilk sıkıştığı ya da bir ailenin kendini yalnız hissettiği, çaresiz hissettiği bir anda en yakınında çalacağı kapı, muhtarlarımız. O bağlamda göreve geldiğimiz ilk ramazan ayında, bütün muhtarlarımıza ciddi sayıda Ramazan desteği konusunda dağıtım yaptık. Onlara, ‘Bildiğiniz fakir vatandaşlara, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, kurumumuz adına siz dağıtın’ dedik. Ve 4 yıldır bu geleneğin gururla sürdürüyoruz. Ben, bize aracı olan veren elin alan eli görmediği bir sistem içerisinde özenli davrandığına inandığım ve bizimle iş birliği yapan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ OPERASYONUNDA DİKKAT ÇEKEN TAHLİYE

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN AZERBAYCAN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA VE HELVA

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN GENÇLİK MERKEZİ KAMPINA ZİYARET

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ'NDEN , MÜFTÜ EREN'E ZİYARET

ARDA TURAN, KAYMAKAM ÇİFTÇİ'Yİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN CUMA PAZARI'NI ZİYARET ETTİ

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN MİNİK KAHRAMANLARA MORAL DESTEĞİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, KULÜP BAŞKANLARINI AĞIRLADI

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'DAN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

CELİL DİNÇAR RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ GENÇLİK BAŞKANI OLDU

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE DİN HİZMETLERİ BULUŞMASI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ İSO BAŞKANI BAHÇIVAN'I ZİYARET ETTİ

MEHMET ACAR'DAN GENÇ SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

AFET YÖNETİMİNDE KADIN VE ÇOCUK ODAĞI KONUŞULDU

BAŞKAN ACAR VE TEŞKİLATI, KARTALTEPE'DE HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAYRAMPAŞA KURUM AMİRLERİNDEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
AKŞENER VE İMAMOĞLU, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

İstanbul

16.11.2025

  • İMSAK 06:17
  • GÜNEŞ 07:46
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:28
  • AKŞAM 17:52
  • YATSI 19:15

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false