Tarih: 07.06.2023 13:59

AKM'DE UNUTULMAZ BİR DENEYİM: ÇOCUKLAR PİYANO İLE BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Haziran ayı boyunca 4-11 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen atölyelerde, çocuklar piyano ile tanışmanın heyecanını yaşıyor. Bu etkinlik, çocukların bedenlerini keşfetmelerine ve ritim duygularını geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Piyano tutkusuyla büyüyüp piyanist olmak isteyen çocuklar için önemli bir temel oluşturan bu atölyeler, çocukların müzik aracılığıyla duygularını ifade etmeyi ve müzikal yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Atölyede çocuklar, öncelikle piyano hakkında detaylı bilgiler öğreniyor ve ardından kısa bir resital dinleyerek piyanonun başına geçiyor. Küçük yetenekler, notaları takip ederek eseri aynı tempoda sürdürmeye çalışırken odaklanma ve konsantrasyon becerilerini geliştiriyor. Piyano çalmak için gözleriyle notaları takip etmeleri, elleriyle tuşlara dokunmaları ve ayaklarıyla pedala basmaları, tüm vücutlarını koordine etmelerine yardımcı oluyor. Bu deneyim sayesinde çocuklar, beyinlerini ve bedenlerini harekete geçiren değerli bir deneyim yaşarken, hızlı okuma yetenekleri de gelişiyor. Katılımcılar, piyano çalarken çıkan her bir sese odaklanarak ses ayırt etme becerilerini de geliştiriyor.

Bu özel atölyelerde gönüllü öğretmenlik yapan Ceren Yılmazoğlu'nun rehberliğinde sokak hayvanları için başlatılan #hermamabirnota projesi de destekleniyor.

10, 17, 21, 22 ve 24 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları hakkında daha fazla bilgi almak için https://akmistanbul.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar, AKM'de piyanoyla buluşarak müziğin büyülü dünyasında kendi hayallerinin peşinden koşuyor!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —