180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

AK PARTİ VE CHP İSTANBUL İL BAŞKANLARININ SÖZ DÜALLOSU

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Çelik, Bayrampaşa için söz düellosu.

TARİH: 21.09.2025 21:28
Son Güncelleme: 21.09.2025 23:00

Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun yerine yapılan belediye başkan vekili seçiminde, AK Parti’nin adayı İbrahim Akın ve CHP’nin adayı İbrahim Kahraman'ın oylarının ilk dört turda eşit çıkması üzerine kura çekildi. Kurada, CHP’li İbrahim Kahraman, Belediye Başkan Vekili oldu.

Seçimlerin ardından Bayrampaşa Belediyesi önünde basına açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Çelik belediye operasyonları ve başkan vekili seçimleri ile ilgili sert konuştular. 

 

 

ABDULLAH ÖZDEMİR: “MECLİSİMİZİN İRADESİ GASP EDİLDİ.” 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili seçimine ilişkin, "İbrahim Akın kardeşimiz belediye başkan vekili olarak seçilmiştir. Bağımsız Türk yargısı da bunu net bir şekilde değerlendirip kararını açıklayacaktır." dedi.

Özgür Çelik, Bayrampaşa'nın seçilmiş Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Meclis Üyeleri ve belediye bürokratlarının 13 Eylül Cumartesi günü haksız, hukuksuz bir biçimde tutuklandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Abdullah Özdemir, Adayları İbrahim Akın'a oy veren meclis üyelerine teşekkür eden Özdemir, AK Parti, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin iradelerinin sandığa net bir şekilde yansıdığını belirtti.

Özdemir, "Bugün seçimi Bayrampaşa Meclis üyemiz İbrahim Akın kazanmıştır. Biz bu sonuçtan eminiz ve bu sonucun net bir şekilde de tecelli ettiğini ifade etmek istiyoruz. Fakat Meclis üyelerimizin oylarını maalesef gasbeden bir anlayışla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Özdemir, ikinci turda hem vatandaşların zihnini bulandırmak hem de seçimi manipüle etmek için harekete geçildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kendi mühürledikleri oy pusulasının mührünün yeri farklı diye bir oyumuzu kabul etmek istemediler. Üçüncü turda ise İbrahim Akın ismindeki 'r' harfinin eksik olması nedeniyle oyu bir gasp iradesiyle geçersiz kıldılar. İtirazı ettik. Yine dördüncü turda İbrahim Akın ifadesinin net bir şekilde yazıldığı ve sadece bir çiziğin olduğu oy pusulasını kabul etmeyen, aynı zamanda başkanvekili olan CHP'nin adayı, yani seçildiği seçimde irade ortaya koyan şahıs 'İbrahim Akın' yazıp üzerine 'Kahraman' yazmaya çalışarak, yazının net olarak belli olmadığı ve aslında geçersiz sayılması gereken bir oyu da itirazımıza rağmen kabul ederek süreci kuraya götürmüşlerdir."

Özdemir, "Milli şef dönemini hepimiz, yakın tarihi bilen hepiniz çok iyi bilirsiniz. Aynı anlayışın bugün maalesef tecelli ettiğini üzülerek görüyoruz. Aynı anlayışın maalesef meclisimizin iradesini gasbettiğini üzülerek görüyoruz." dedi.

Partinin hukukçularıyla gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve İstanbul İdare Mahkemesinde idari işlemin iptaline yönelik dava açacaklarını belirten Özdemir, "İbrahim Akın kardeşimiz belediye başkan vekili olarak seçilmiştir. Bağımsız Türk yargısı da bunu net bir şekilde değerlendirip kararını açıklayacaktır." ifadesini kullandı.

 

 

ÖZGÜR ÇELİK: “ORGANİZE BELEDİYEYE ÇÖKME OPERASYONU”

Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediyesi önünde açıklama yaptı.

Çelik, Bayrampaşa'nın seçilmiş Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Meclis Üyeleri ve belediye bürokratlarının 13 Eylül Cumartesi günü haksız, hukuksuz bir biçimde tutuklandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada organize bir belediyeye çökme operasyonu gerçekleştirmeye çalıştılar bugün. Neden organize belediyeye çökme operasyonu diyorum. Sayın Genel Başkanımız Bahçelievler mitinginde açıklamıştı. Hasan Mutlu'yu operasyon öncesinde tehdit etmişlerdi. 'AK Parti'ye geç yoksa tutuklanırsın' demişlerdi. Hasan Mutlu buna boyun eğmemişti. Meclis üyelerine WhatsApp üzerinden kelepçe görüntüleri, film replikleri göndererek, ölümle, tutuklamayla tehdit etmişlerdi. O meclis üyeleri bu duruma boyun eğmemişti. 

Seçimin ilk dört turundan sonuç alınamaması üzerine kura yoluyla başkan vekilliği seçiminin tamamlandığını anlatan Çelik, "Oylamalar esnasında daha önceden farklı biçimde mühürlenmiş oy pusulalarıyla oy kullandırdılar. Oylamalar esnasında işaretlenmiş, üzerinde işaret olan oy pusulalarıyla oy kullandırdılar. Bunların hepsi katipler tarafından seçimi yöneten başkan tarafından tutanak altına alındı. 4 tur oylamanın sonucunda son turda bir eşitlik ortaya çıkınca kurayoluyla başkan vekilliği, belediye başkan vekilliği seçimi gerçekleşti ve CHP'nin adayı İbrahim Kahraman yeni belediye başkan vekili olarak seçildi. Haftalardır, günlerdir türlü tehditlere, türlü şantajlara, türlü tekliflere rağmen bir milim bile geri adım atmadan Bayrampaşa halkının iradesine, Bayrampaşa halkının oyuna, Bayrampaşa halkının namusuna sahip çıkan 18 belediye meclis üyemize yürekten teşekkür ediyorum" dedi. 

Çelik, ilk günden itibaren burada süreci takip eden milletvekilleri ve partililere, Bayrampaşa halkına da teşekkür ederek, "Aynı anda bir yargı tacizini yaşıyoruz. Türkiye 12 Eylül askeri darbesinden daha karanlık günler yaşıyor. Ancak hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hiç kimse endişeye düşmesin. Bu baskıların karşısında bir milim bile geri adım atmadan, bir santim bile eğilmeden; Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel öncülüğünde, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu'yla birlikte, tutuklu Bayrampaşa Belediye Başkanımız Hasan Mutlu'yla birlikte, tutuklu belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, bürokratlarımızla birlikte ve en önemlisi milletimizle birlikte demokrasinin, adaletin, özgürlüğün mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Tıpkı bugün Bayrampaşa'da olduğu gibi hak kazanacak, halk kazanacak, adalet kazanacak, demokrasi kazanacak, tüm yurttaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

 

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA'DAN GENÇLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ÇOCUK EVLERİNDEKİ YAVRULARA UNUTULMAZ ETKİNLİK

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN MİNİK KAHRAMANLARA MORAL DESTEĞİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, KULÜP BAŞKANLARINI AĞIRLADI

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN'DAN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

CELİL DİNÇAR RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ GENÇLİK BAŞKANI OLDU

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE DİN HİZMETLERİ BULUŞMASI

KAYMAKAM ÇİFTÇİ İSO BAŞKANI BAHÇIVAN'I ZİYARET ETTİ

MEHMET ACAR'DAN GENÇ SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

AFET YÖNETİMİNDE KADIN VE ÇOCUK ODAĞI KONUŞULDU

BAŞKAN ACAR VE TEŞKİLATI, KARTALTEPE'DE HANE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAYRAMPAŞA KURUM AMİRLERİNDEN BAŞKAN VEKİLİ AKIN'A "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ

VALİ GÜL VE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN BAYRAMPAŞA'DA 10 AİLE ZİYARETİ

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN İLÇE EMNİYETİNE ZİYARET

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

ŞEHİT ATEŞİ ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN PARK VE BAHÇELER PERSONELLERİYLE BULUŞTU

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NİN SESSİZ KAHRAMANLARINA ANLAMLI ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE “EVLİLİK OKULU” BAŞLADI

DOĞAYI FOTOĞRAFLAYAN GENÇLER SESSİZLİĞİN GÜCÜNÜ KEŞFETTİ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
AK PARTİ VE CHP İSTANBUL İL BAŞKANLARININ SÖZ DÜALLOSU

İstanbul

13.11.2025

  • İMSAK 06:14
  • GÜNEŞ 07:42
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:30
  • AKŞAM 17:55
  • YATSI 19:17

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7
  • Perşembe 16.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.2 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı