AHMET TÜFEKÇİ SORDU ''2 MİLYARIN HESABINI KİM VERECEK''

AHMET TÜFEKÇİ SORDU

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet tüfekçi İSKİ faaliyet raporu görüşmesinde yaptığı konuşmada 330 milyon metreküp suyunun kayıp olduğu maddi değerinin 2 milyar TL olduğunu belirtti.

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Üyesi ve Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı olan Ahmet Tüfekçi, 330 milyon metreküp suyunun kayıp olduğu maddi değerinin 2 milyar TL’yi bulduğunu ve iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisinden 3 tane yapılabileceğini belirtti.

 330 MİLYON METREKÜP KAYIP

Ahmet Tüfekçi; “2020 ve 2021 yıllarında İSKİ'nin terfi merkezlerinden basılan temiz su miktarı ile şebekeye verilen su miktarı arasında toplam 330 milyon metreküp kayıp var. Bu kaybın maddi değeri yaklaşık 2 Milyar TL'dir. 2020 yılında terfi istasyonlarından basılan su miktarı 1 milyar 347 milyon metreküpken şehre verilen yıllık su miktarı 1 milyar 74 milyon metreküptür. Yani 2019 ve 2020 yıllarında terfi istasyonlarından basılan su miktarı arasında 168 Milyon metreküp fark vardır. Yine 2021 yılında terfi istasyonundan basılan su miktarı 1 milyar 342 milyon metreküpken şehre verilen su miktarı ise 1 milyar 74 milyon metreküptür. Geçmiş yıllardaki terfi edilen su ile şebekeye verilen su miktarı arasındaki ortalama yüzde 10 fark düşüldükten sonra 162 Milyon metreküp fark vardır.” Dedi.

Bu Tutarın Hesabını Kim Verecek? Sorusunu soran Ahmet Tüfekçi konuşmasını şöyle sürdürdü. “Konunun daha iyi anlaşılması açısından bir kez daha tekrar ediyorum. Şebekedeki kayıptan bahsetmiyorum. 2020 ve 2021 yıllarında İSKİ'nin terfi merkezlerinden basılan temiz su miktarı ile şebekeye verilen su miktarı arasında toplam 330 Milyon metreküp kayıptan bahsediyorum. İSKİ yatırım bütçesinin üçte birine denk gelen bu su nerede? Şehrin kullandığı suyun yüzde 15'i kadar kayıp su nerede? 2 Milyar TL değerindeki kayıp su nerede? İstanbul'un su yönetim merkezini polemik merkezi haline getirerek, İSKOM'da çıkıp, meclis üyelerini tehdit eden İBB Başkanına soruyoruz, bu israf değil midir? Bu beceriksiz bir kaynak yönetimi değil midir? İSKİ'nin yıllık yatırım bütçesinin 3'te 1'i kadar bir kaybı olan, faaliyet raporlarında da yazılan bu tutarın hesabını kim verecek?”



BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?