178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

ADNAN KAHVECİ İSTANBUL'DA ANILDI

Cuma namazını Hürriyet Mahallesi Merkez Cami’nde kılan Ekrem İmamoğlu, eski devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin 28. ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

TARİH: 5.02.2021 20:58
Son Güncelleme: 5.02.2021 20:58

İMAMOĞLU “ALLAH HERKESE KAHVECİ GİBİ HİZMET EDEBİLMEYİ NASİP ETSİN”

Etkinlik öncesi mezarlık yakınındaki Bayram Demirkol Parkı’nı da ziyaret eden İmamoğlu, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, vatandaşlarla sohbet etti.  İmamoğlu, ardından İBB, Kartal Belediyesi, Köprübaşı Vakfı ve Adnan Kahveci Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Kahveci ailesinin üyeleri ve siyasetçiler de yer aldı.

Etkinlikte söz alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kahveci’nin devlet adamlığı yönüne vurgu yaptı. Kahveci’nin yolundan gitmeye çalışan siyasetçilerin hala var olduğunu vurgulayan Yüksel, “Siyaset üstü bakmanın, devlet adamlığının ne demek olduğunu gelecek nesiller de anlayacaktır. Adnan Kahveci, devlet adamlığı kavramın karşılığıdır” dedi.

“KAHVECİ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADI, ÖTEKİLEŞTİRMEDİ”

Adnan Kahveci’nin hizmet ve davranışlarıyla halkın gönlünde haklı bir yer edindiğini söyleyen İmamoğlu, ülkesinin gelişimi için var gücüyle çalışan bir devlet insanının anıldığını belirtti. İmamoğlu, “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarına çok çok kıymetli katkıları oldu. Bunları yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmadı, ötekileştirmedi ve başkalaştırmadı. Tam aksine, yaşayan her vatandaşına eşit gözle bakmayı , başardı. Demokratikleşmeyi önemsemiş ve siyasi yaşamında da bunu ispat etmiş bir insan. Bu aziz millete her fırsatta eşit durması, her kesimden insanın kalbinde de daima var olmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Kahveci’nin, yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gittiğini kaydeden İmamoğlu, “Ülkesinin çıkarlarında tek bir kuruşun dahi heba edilmemesi noktasında hem kararlı duruşu hem de örnek davranışlarıyla bir simge oldu. Bu yolda usanmadan da mücadele etti” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN AKIL VE BİLİMDEN AYRILMADI”

Kahveci’nin akademik yönüne de değinen İmamoğlu, merhumun, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğunu anımsattı. İmamoğlu hiçbir zaman akıl ve bilimden ayrılmadığını söylediği Kahveci hakkındaki konuşmasına şöyle tamamladı:

“Çalışmalarıyla hem ülkemizin modernleşmesi hem de çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil eden nitelikli bir devlet adamıydı. Bu açıdan gerçekten kendisine ne kadar şükran duysak, minnet duysak azdır. Ondan bize, böylesine değerli bir miras kaldı. Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin. Onun gibi bu milletin takdirini, sevgisini, her kesimden insanın gönlüne girmeyi herkese nasip etsin.”

Anma etkinliği, konuşmalar ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  İmamoğlu, okunan Kuran’ın ardından Adnan Kahveci’nin mezarına karanfil bıraktı ve Fatiha okudu.

İmamoğlu’nun bir sonraki adresi de Kartal Balıkçılar Çarşısı oldu. Esnafa bol kazanç dinleyen İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bölgenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu, tüm taleplerin takipçisi olacağını belirtti.

 

Anahtar Kelimeler: ADNAN KAHVECİ İSTANBUL' ANILDI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAŞKAN ACAR VE HEYETİNDEN NURİ ÖRS ORTAOKULU'NA ZİYARET

STK'LARDAN "GAZZE'YE UMUT OL" PROGRAMI DUYGU DOLU YAPILDI

İTO BAŞKANI AVADGİÇ'TEN BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NE ZİYARET

BİNLERCE KIZ ÖĞRENCİNİN GELECEĞİ AYDINLANIYOR

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

SEÇİMİN İPTAL GEREKÇESİ: GEÇERSİZ OYLAR DEĞİL, OTURUM BAŞKANININ ADAY OLMASI

ENGELSİZ KIZILAY'DAN MÜFTÜLÜĞE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ZİYARETİ

AK PARTİ'DEN MÜFTÜLÜĞE CAMİLER HAFTASI ZİYARETİ

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ

TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI 2025'TE YAPAY ZEKÂ PANELİ

KAYMAKAM ÇİFTÇİ DEPREM SİMÜLASYON TIRI'NI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN HALK ÇARŞISI'NA ZİYARET

ANTİDEPRESAN KULLANIMI SON 10 YILDA İKİ KATINA ÇIKTI

AK PARTİ – CHP VİDEO SAVAŞINDA KİM KAZANIR?

MAZLUMLARIN YANINDA OLMAK İÇİN SENDE KATIL "GAZZE’YE UMUT OL"

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA GENÇLİĞİ'NDEN YENİ PROJE PLANI

TÜRK KIZILAY İL KADIN HEYETİNDEN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

AK PARTİ YAŞLILAR KOORDİNASYON MERKEZİNDEN MÜFTÜLÜĞE "CAMİLER HAFTASI" ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN, SADIK HOCA PARKINDA BULUNAN MİS'S ÇAY EVİ'Nİ İNCELEDİ

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN MERKEZ CAMİİ İNŞAATINA İNCELEME

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ADNAN KAHVECİ İSTANBUL

İstanbul

12.10.2025

  • İMSAK 05:41
  • GÜNEŞ 07:05
  • ÖĞLE 12:56
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 18:36
  • YATSI 19:55

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3
  • Pazar 18.1 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 14.6 ° false
  • Salı 20.2 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı