ADALAR BELEDİYESİ MECLİSİNİ HEYBELİADALILARLA BİRLİKTE YAPTI

ADALAR BELEDİYESİ MECLİSİNİ HEYBELİADALILARLA BİRLİKTE YAPTI

Heybeliada’da halka açık gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Ali Ercan Akpolat, bireysel kullanılan akülü araç sorununa dikkat çekti.

TARİH: 2.07.2024 21:21
Son Güncelleme: 2.07.2024 21:44

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Adalar Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantılarının birinci birleşimini Heybeliada’da Adalıların katılımıyla gerçekleştirdik. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Başkan Ali Ercan Akpolat açılış konuşması yaptı.

Temmuz ayının önemli günlerini tek tek anan Akpolat, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak katliamında yaşamlarını yitirenleri anarken; katliamda sağ kurtulan ve 6 Temmuz 1995 yılında hayatını kaybeden Heybeliadalı yazar Aziz Nesin’i saygıyla andı. Akpolat, Büyükada’da kültür ve sanat merkezinde ismimlerinin yaşatıldığı Çelik Gülersoy, Rıfat Ilgaz, Kemal Sunal, Metin Altıok, Kemal Türkler, Ali İsmail Korkmaz’ı da unutmadı. 15 Temmuz darbe girişimini kınayan Başkan, 24 Temmuz’da 101’inci yıldönümünü kutlayacağımız Lozan Barış Antlaşmasını da andı ve İnönü Müze Evi’nde gerçekleştirilecek programa tüm Adalıları davet etti.

Meclis gündeminin değerlendirilmesinin ardından Başkan Ali Ercan Akpolat, Ada halkının sorularını cevapladı, talep ve önerileri dinledi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI…

Adalıların adabüslerle ilgili sorularını yanıtlayan Akpolat, herkesi sağduyulu olmaya çağırırken Adalı kimliğine vurgu yaptı. Adaların doğal ve tarihi yapısına uygun araçların olmasını en az Adalılar kadar kendisinin de istediğinin altını çizen Akpolat, Ada halkıyla beraber yapacakları toplantı ve çalıştayı hatırlatırken, “Araçların adaya yakışmadığı aşikar; ancak Ekrem Başkanımızın da ifade ettiği gibi, üç yılı aşkındır özel izinle çalışan L tipi araçların kullanım izin süresi doldu ve bunların ruhsatlandırma şansı yok. Dolayısıyla yeni araçlar bir süre zorunlu olarak kullanılacak. Adalar’da ulaşılabilir bir yönetim var. Sizlerle ve Büyükşehir Belediyemizle beraber yapacağımız toplantılarda Adalarımızın yapısına uygun araçları konuşacağız…” dedi.

BİREYSEL AKÜLÜ ARAÇ SORUNU

Ada ulaşımında yaşanan en büyük sorunun trafiğe  ve büyük kazalara  neden olan bireysel akülü araçlar olduğunun altını çizen Başkan, korsan akülü araçların izinsiz bir şekilde yolcu taşıdığı ve bunun bir sektör haline geldiğine dikkat çekti. UKOME kararları doğrultusunda bu araçların toplatılıp Ada dışına çıkarılacağını belirten Başkan, ücretsiz okul ve pazar servisleriyle mağduriyetleri ortadan kaldıracaklarını da söyledi.

Meclis Üyeleri ise ülke ve dünya gündemine ilişkin konuşmalar yaptılar.  Meclis Üyesi Münevver Durmuş, Filistin halkının mağduriyetini dile getirirken, Meclis Üyesi Nesimi Aday da Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını kınadı ve “Halkın iradesinin gasp edilmesi kabul edilemez” dedi.

Kemal Türkyılmaz da Adabüslerle ilgili görüşlerini dile getirirken, adaya uygun araçların getirilmesi temennisinde bulundu. 

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının 2. birleşim toplantısı 5 Temmuz Cuma günü Belediye Hizmet Binasının Meclis Salonunda yapılacak. 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

HEYBELİADA RUHBAN OKULUNUN AÇILMASINA NEDEN KARŞIYIZ?

ARNAVUTKÖY’E AİLE, EĞİTİM VE SOSYAL YAŞAMA DEĞER KATAN DEV YATIRIMLAR HİZMETE AÇILDI

YANIYORUZ: 40 DERECEYİ GÖRECEK İLLER BELLİ OLDU

OTOYOL VE KÖPRÜ ÜCRETLERİNE ZAM

EYÜPSULTAN’DA ENGELLER KALKIYOR

AVRUPA’DA SULTANGAZİ RÜZGARI

KADİR İNANIR’IN HATIRASI İSTANBUL’DA YAŞAYACAK

DEMİR YAPI İNŞAAT GAYRİMENKUL FAALİTE BAŞLADI

TÜRKAN ŞORAY, SULTANGAZİLİLERLE UNUTULMAZ BİR YAZ AKŞAMINDA BULUŞTU

UNUTMAMAK İÇİN! SREBRENİTSA BOŞNAK SOYKIRIMI ANMA KOŞUSU VE YÜRÜYÜŞÜNE BEKLİYORUZ

BAYRAMPAŞA’DA İHALE TARTIŞMASI: “10 YILLIK İHALELER NEDEN KAPALI ZARF USULÜ?”

HASAN MUTLU: HUKUKA, ADALETE VE BU ÜLKENİN VİCDANINA İNANCIMIZ TAMDIR

İBB YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR İSTANBUL’DA YAZ DOLU DOLU GEÇECEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI

BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK GURUR: 80 HAFIZ İCAZETİNİ ALDI

ARNAVUTKÖY’DE 924 ÇOCUK İÇİN UNUTULMAZ SÜNNET ŞÖLENİ

KARABURUN’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

BY KAFELER NEDEN KAPALI?: ŞİRKET BAHANESİ Mİ, ÖZELLEŞTİRME SİNYALİ Mİ?

EYÜPSULTAN’DA 124 ÇOCUK İLK MEZUNİYET HEYECANINI YAŞADI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cuma 29.3 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.5 ° / 23 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27 ° / 22.1 ° Güneşli