“SEFALET VE YOKSULLUK DAYATMASINI KABUL ETMİYORUZ.”

“SEFALET VE YOKSULLUK DAYATMASINI KABUL ETMİYORUZ.”

Anadolu Sağlık Sen’in de içinde bulunduğu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) 2024-2025 yıllarını kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme çıkan sonucun reel gerçeklerle uyuşmuyor

TARİH: 13.09.2023 12:11
Son Güncelleme: 13.09.2023 12:11

AHLAKİ VE VİCDANİ SORUMLULUK BİLİNCİNDEN UZAKLAŞILDIĞINI GÖSTERİYOR.

      Yapılan Basın açıklamasıyla ilgili bilgi veren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 7. Dönem Toplu Sözleşme mutabakatının hükümet adına kamu işvereninin ve yetkili Konfederasyon olarak Memur Sen ve ona bağlı sendikaların piyasa gerçekliğiyle uyuşmayan, dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin içinde bulunduğu zor koşulları görmekten uzaklaşarak sahadan koptuklarını gösteren; memur ve memur emeklilerini sefalete ve yoksulluğa düşüren bir anlaşma olması nedeniyle kabul edilmesinin mümkün olmadığını, ahlaki ve vicdani olarak da vebal ve sorumluluk bilincinden uzaklaşıldığını göstermesi açısından tüm kamu çalışanlarının dikkatine sunmak, Hükümeti bu konuda insaflı bir yaklaşıma davet etmek amacıyla yapılan bir açıklama olduğunu söyledi. 

       Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini %65’e çıkardığına dikkat çeken Necip Taşkın, şunları ifade etti:

       “Memur ve memur emeklilerinin bu hayat pahalılığında geçinebilmeleri mümkün değil. Memurun ekonomik durumunu iyileştirecek reel bir artış yapılmadığı gibi 2024-2025 yılları için verilen “zam” da bir iyileştirme değildir. Merkez Bankası’nın ve Hükümetin 2024 yılı enflasyon beklentisi %33 iken memura verilen zam; 2024 yılı ilk altı ayı için %15, ikinci altı ayı için %10; arada %8 fark var. 2025 yılı için tahmini enflasyon beklentisi %15 iken memura verilen zam; 2025 yılı ilk altı ayı için %6, ikinci altı ayı için %5 zam; arada %4 fark var.  2024-2025 yıllarını kapsayan memur ve emekli maaş zamları, Merkez Bankası ve Hükümetin tahmini enflasyon beklentilerinin %12 altında kalmıştır. Buna karşılık hükümet, Kanunen memur ve emekli maaşlarına yansıtılacak olan enflasyon farklarını zam gibi değerlendirerek %45 zam yapılacağı açıklamasında bulunuyor. Bu açıklama yanıltıcıdır ve memur ve emekliyi sefalete ve yoksulluğa mahkûm eden böyle bir sistemi kabul etmiyoruz. Memur ve emeklinin refah düzeyini artıracağı için talep edilen; emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırı üstünde tek kalem maaş, refah payı, kira yardımı, büyükşehir tazminatı, vergi diliminin yükseltilmesi, vergi oranının %15’te sabitlenmesi, 3600 ek gösterge ki, bunun ileriye dönük bir çalışma ile yapılacağı belirtiliyor, Bayram ikramiyesi, yılda iki defa birer maaş tutarında ikramiye, enflasyon farkının aylık verilmesi, 8077 TL seyyanen zammın taban aylığa yansıtılması gibi maaşlarda reel artış sağlayacak hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Dolayısıyla reel artış sağlayan bir iyileştirme yapılmadığı için sefalete ve yoksulluğa karşıyız. 

       Bu nedenlerle, Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM)’i oluşturan 21 sendika ve iki federasyonla ortak basın açıklaması yaparak dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin bugünkü ağır ekonomik koşullar altında ezilmesini önleyecek bir ücret beklentisi içinde olduğumuzu ifade ettik. Okulların açıldığı bugünlerde memur ve memur emeklileri çocuklarının eğitim öğretim ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünürken bunu görmezlikten gelmek de ayrıca düşündürücüdür. Acilen ek bir iyileştirme yapılması gerekmektedir.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM)’in ortak basın açıklaması şöyle:

 

Değerli Sağlık Camiası, Kıymetli Basın Mensupları,

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu süreçte, geçen yüzyıl boyunca deprem, sel, afet ve pandemi başta olmak üzere tüm olumsuz koşullarda ilk nefesinizden son nefesinize kadar yanınızda olan biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, meslek ahlakımız gereği üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirdik.

Bildiğiniz üzere sağlık camiasında örgütlü olan 21 sendika ve federasyon olarak bir araya geldik. Sağlık camiasının sorunları için   birlikte hareket etme kararı aldık ve SABİM’2023 platformunu kurduk. 

SABİM’2023 ; tüm vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetini sağlamak üzere sağlık çalışanlarının dayanışmasını sağlayarak şiddeti önleyecek, emeğimizin karşılığını alacak bir mücadeleye devam edecektir. 

 1-2 ve 3 basamaktaki tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı 1 Ağustos 2023’de, görevimizi sürdürülebilir nitelikli bir sağlık hizmetini yerine getirebilmek için   insan ve meslek onuruna yakışır seviyede mali ve özlük hakları taleplerimizi ilan etmiştik.

Her ne kadar sağlık bakanımız, bizlere gönderdiği mektup ile bu sorunları çözeceğine dair beyanda bulunduysa da bu iradeyi ortaya koyacak bir düzenleme gerçekleşmemiştir.

Maalesef memur ve emekli maaşlarına yapılacak ücret artışlarının Maliye Bakanlığınca enflasyonun sebebi olarak gösterilmesi talihsiz bir açıklamadır.

Şöyle ki Merkez Bankası tarafından enflasyon beklentisi %65 olarak revize edilmişken memur ve emekliye temmuz ayı itibariyle %17,5 ücret artışı yapılmış, seyyanen yapılan artış ise hiçbir kamu çalışanın taban aylığına yansıtılmamış, Kamu çalışanları, yetkili sendika ve siyasi irade tarafından yoksulluğa bir kez daha mahkûm edilmiş ve enflasyona karşı ezdirilmiştir.  

Bu sefalet dayatmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz!

Sağlık çalışanlarına şiddet başta olmak üzere yıllardır belirttiğimiz düzenlemeler için SABİM’2023 platformu olarak artık her zamankinden daha kararlı olduğumuzu haykırıyor, sağlık camiasını oluşturan, hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlığın her alanında bir ekip ruhu ile çalışan birbirinden kıymetli tüm meslek mensuplarını temsilcilerini platformumuza davet ediyoruz.”

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

BAYRAMPAŞA’DA İHALE TARTIŞMASI: “10 YILLIK İHALELER NEDEN KAPALI ZARF USULÜ?”

HASAN MUTLU: HUKUKA, ADALETE VE BU ÜLKENİN VİCDANINA İNANCIMIZ TAMDIR

İBB YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR İSTANBUL’DA YAZ DOLU DOLU GEÇECEK

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM AKIN’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI

BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK GURUR: 80 HAFIZ İCAZETİNİ ALDI

ARNAVUTKÖY’DE 924 ÇOCUK İÇİN UNUTULMAZ SÜNNET ŞÖLENİ

KARABURUN’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

BY KAFELER NEDEN KAPALI?: ŞİRKET BAHANESİ Mİ, ÖZELLEŞTİRME SİNYALİ Mİ?

EYÜPSULTAN’DA 124 ÇOCUK İLK MEZUNİYET HEYECANINI YAŞADI

İHRACAT ŞAMPİYONLARININ 11’İ EGELİ

MİLLET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA’DA YARBAY IŞIK DÖNEMİ!

BAYRAMPAŞA’DA ÖĞRENCİLER KARNE SEVİNCİ YAŞANDI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ: KARNE FESTİVALİ

SULTANGAZİ’DE AŞURE BEREKETİ

EYÜPSULTAN’DA TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLADI

BAŞKAN DURSUN ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU

EYÜPSULTAN “ZUMBA KADIN SPOR ŞENLİĞİYLE”

BAK GİDİYORUZ

ARNAVUTKÖY’E 4 YENİ PARK, 6 BİN 400 METREKARELİK YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILDI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Salı 30 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Salı 30 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.6 ° / 22.4 ° Güneşli