BEYLİKDÜZÜ VE PADERBORN KARDEŞ ŞEHİR OLDU

BEYLİKDÜZÜ VE PADERBORN KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Beylikdüzü Belediyesi ve Paderborn Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

TARİH: 30.10.2024 13:23
Son Güncelleme: 30.10.2024 13:23

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier arasında imzalanan protokolle iki belediye arasında bilimden afet yönetimine kadar çeşitli alanlarda iş birlikleri yapılacak. 

Beylikdüzü Belediyesi ile Almanya'nın Paderborn Belediyesi arasında ilk adımları 2018 yılında atılan ve iki belediyenin karşılıklı ziyaret ve görüşmeleri sonucu hazırlanan kardeş şehir protokolü, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde imzalandı. Törene; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther, Paderborn Lippstadt Havaalanı Genel Müdürü Roland Hüser, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Wolfgang Weigel başta olmak üzere belediye meclis üyeleri ve STK temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyet katıldı. 

Çalık: Bu protokolle küresel ölçekte barış, sürdürülebilirlik ve ortak geleceğe olan inancımızı da tazeliyoruz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık törende yaptığı konuşmada, “Bugün bu imzaları atarak, aynı zamanda küresel ölçekte barış, sürdürülebilirlik ve ortak geleceğe olan inancımızı da tazeliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle şekillenen barış ideali, bugün Paderborn ve Beylikdüzü arasındaki kardeş şehir ilişkisiyle yeniden bir kez daha can buluyor. Biz Türkler, tarihin her döneminde kardeşlik ve dostluk bağlarına büyük önem verdik. Paderborn ile kurduğumuz ilişki, sadece geçmişimizin bir devamı değil, aynı zamanda geleceğimize dair güçlü bir vizyonun ifadesidir. Bugün attığımız bu imzaların, dünya barışına, kültürel zenginliğe ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bizler yalnızca bugünün değil, yarının dünyasını inşa etmekten de sorumluyuz. Küresel sorunların üstesinden gelmek için, ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Paderborn temsilcilerinden dostluk vurgusu 

Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier ise uzun vadeli bir rüyanın gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu protokol bizler için çok önemli bir yere sahip. Bu dostluğun tüm kuşaklar tarafından yaşatılmasını istiyoruz. Sonsuzluğa devam edecek bir dostluğa imza atacağız. Burada birlikte olduğumuz herkese müteşekkirim. Bizleri çok güzel ağırladınız. Paderborn sizi hiçbir zaman unutmayacak” şeklinde konuştu. Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther da misafirperverlikleri için Beylikdüzü Belediyesi’ne ve Başkan Çalık’a teşekkür ederek, bu dostluğun sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. 

Protokol metni Atatürk’ün el yazsısıyla oluşturuldu

Konuşmaların ardından iki belediye başkanı arasında protokol imzalandı. İmza sırasında önemli bir noktaya da vurgu yapan Başkan Çalık, protokol metninin yapay zeka yardımıyla birebir Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısıyla oluşturulduğunu belirtti. İki şehir arasındaki dostluğu pekiştirecek bu protokolle afet yönetimi, bilim, teknoloji, yeşil alan, eğitim, spor, kültür ve sanat gibi pek çok alanda iş birlikleri yapılacak. 

 

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: BEYLİKDÜZÜ PADERBORN KARDEŞ ŞEHİR

SAKARYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ SEKİZİNCİ GÜNÜNDE DE KÜLTÜR VE SANAT DOLU ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

ÇOCUKLARA EN GÜZEL TATİL HEDİYESİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN

SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMINI UNUTMAMAK İÇİN BİNLER YÜRÜDÜ

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YENİ MEDYA AKADEMİSİ’NE HALKLA İLİŞKİLERİN OSCARI: IPRA ALTIN KÜRE ÖDÜLÜ

RUMELİ BALKAN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAKTI, KAS-DER’E VERİLİYOR

MECLİSTE 15 TEMMUZ RUHU YAŞANDI: TÜM GRUPLAR ANDI

300 GÜNLÜK ÇİLE: İDDİANAME NEREDE? BU ZULME BİR SON VERİLMELİ!

KONYA BOZKIR'DA TARİHİ YATIRIM SEFERBERLİĞİ! MUSTAFA DESTİCİ VE NAZİF KARABULUT'TAN TOPLU AÇILIŞ

HAYIR ZİNCİRİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN MUHARREM AYINA YAKIŞAN ANLAMLI AŞURE PROGRAMI...

BASINI UNUTMAYANLARA TEŞEKKÜR: CHP GRUBU VE DSP GRUBU

10. ÖMER HALİSDEMİR ULUSAL BİSİKLET TURU 15 TEMMUZ RUHUYLA ARNAVUTKÖY’DEN BAŞLADI

BELEDİYE CEVAP VERMEDİ, CHP İKİNCİ KEZ SORU ÖNERGESİ VERDİ: SABRİ AKPINAR PARKINI SORDU

DİVAN, BAŞKAN, BAŞKAN VEKİLİ: NE FARKI VAR? MECLİSİ GERMEYE GEREK VAR MI?

YAZ KUR'AN KURSLARI YAPILAN PROGRAMLA AÇILDI

KITALARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTADAN HAYKIRIYORUZ! UNUTMA UNUTTURMA!

SAADET PARTİSİ’NDEN NATO’YA HAYIR

6. ULUSLARARASI SREBRENİTSA KOŞUSU BAYRAMPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İGDAŞ’TAN 3.3 MİLYAR TL’LİK REKOR YATIRIM

İBRAHİM AKIN, BAKAN MURAT KURUM İLE GÖRÜŞTÜ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

EYÜPSULTANLI KADINLARA BOĞAZ GEZİSİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
  • Pazar 31.2 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 20.8 ° Güneşli