50 YILLIK SORUNU ÇÖZEN BAŞKAN

50 YILLIK SORUNU ÇÖZEN BAŞKAN

50 yıllık tapu sorunu çözüme kavuşturuldu ve mahalle sakinlerine tapuları teslim edildi.

Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası’nda düzenlenen tapu teslim törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Eyüpsultan İlçe Tapu Müdürü Hamit Karpınar, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Nişanca Mahallesi sakinleri katıldı.

“VATANDAŞ VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN EN İYİ ÇALIŞMADIR”

Nişanca Mahallesi’nde yapılan çalışmanın vatandaş ve belediye işbirliğiyle yapılan en iyi çalışmalardan biri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, "Biliyorsunuz ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Allah bizlere böyle bir felaket bir daha yaşatmasın diyoruz ama bu esna da biz kendi yol haritamızı ve kendi güvenlik duvarlarımızı örmemiz gerekiyor. Bunun yolu da doğru planlama ve doğru inşaattan geçiyor. Doğru bir inşaat yapmak için de doğru bir plan yapmak lazım. Artık İstanbul’da herkes kentsel dönüşümü müteahhit bir tane bana, bir tane de kendine yapacak şeklinde algılamaktan vazgeçmesi lazım. Böyle bir yapı yok. Nişanca’da 800 konut var. 800 konutu dönüşüme soktuğunuz zaman ne anlıyorsunuz 1600 konut olacak. Böyle bir model yok artık. Zaten bu kadar binanın oraya sığma ihtimali de yok. En nihayetinde burası çok eski bir mahalle ve sokakları 7 metre. Çocuklarınıza bırakabileceğiniz gerçek bir tapu oluştu. Vatandaş ve belediye işbirliği ile yapılan en iyi çalışmadır. Emeği geçen herkese derneğe, harita firmasına Kentsel Dönüşüm müdürüme, Planlama müdürüme teşekkür ediyorum. Sevgili tapu müdürüm çok ciddi bir şekilde bu konuda ekibiyle mesai dışında da çalıştılar ve bugünlere bizleri getirdiler. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza saygılar sunuyorum. Birlikte çok güzel işler de olabileceğini ispat etmiş olduk" dedi.

"50 SENELİK SORUN ÇÖZÜLDÜ"

Başkan Deniz Köken’in verdiği sözü yerine getirdiğini söyleyen Ali Osman Altun ise, "Sözünde durarak bu tapu sorunlarımızı çözen Başkanımız Deniz beye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tapu işlerini başlatan kardeşimiz Nihat’tan ve ekiplerinden de Allah razı olsun. Tapularımızı aldığımız için çok mutluyuz. Tüm Nişanca halkına hayırlı olsun. 50 senelik bir sorun çözüldü" dedi.

"ALAMAZSINIZ DEDİLER AMA ALDIK"

Tapusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan doğma büyüme Nişancalı olan Nazım Akbaba ise, "Tapumuza kavuştuk senelerden beri gece gündüz çok uğraştık. Mahallenin eskilerindenim, doğma büyüme Nişancalıyım. Bütün ölçümlerde gezdim. Alamazsınız dediler ama aldık. Başkanımıza da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.