2. EL ARAÇLARA FİYAT SINIRLAMASI KARARI

2. EL ARAÇLARA FİYAT SINIRLAMASI KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazetede yayımlanan karara göre ikinci el araç fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı.

Değişiklikle birlikte, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması ticaretin dışında kabul edilecek ve bu tür fiyatlandırmalar 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olmayacak.

Yeni düzenlemeye göre, ikinci el araç satışıyla ilgili ilan veren gerçek veya tüzel kişiler, yönetmelik hükümlerine aykırı ilan girişi yapanları uyaracak ve ilanların Bakanlık tarafından talep edilen bilgilerle birlikte Bakanlığa iletilmesinden sorumlu olacak. Uyarılar, ilan verene aracın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatını ve ilan fiyatının yönetmeliğe aykırı olduğunu içerecek.

Bakanlık, yönetmelik gereği ikinci el araçların sınıfı, markası, tipi, cinsi, model yılı ve eklenen aksesuar veya donanımlara bağlı olarak, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerine eklenmesine izin verilebilecek azami tutar veya oranı belirleme yetkisine sahip olacak. Yönetmelik 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek ve uygulama Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek.
 



Anahtar Kelimeler: . ARAÇLARA FİYAT SINIRLAMASI KARARI