Tarih: 09.03.2023 18:45

18 MART’TA AKIL VE İMAN GÜCÜNÜN BİRLEŞEREK, CUMHURİYETİN TEMELLERİ ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa belediye Meclisi Mart Ayı toplantısında gündem dışı konuşan CHP Meclis Üyesi Nesrin Özmen, “18 Mart 1915 Tarihimize altın harflerle yazdığımız ve vatan toprağını korumak için tüm varlığımızı ortaya koyduğumuz ve yüz binlerce vatan evladını şehit verdiğimiz Çanakkale Destanının 108. Yılı” diyerek Çanakkale savaşının verdiği manayı anlattı.

“Çanakkale, vatan savunması; akıl ve iman gücünün birleşerek, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı muhteşem bir zaferdir.” Diyen Nesrin Özmen: “Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir bağımsızlık mücadelesi örneği ve bir insanlık dersidir. Çanakkale zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun zaferidir.

Çanakkale cephesinin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve karlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza kadar anımsatacak bir “anıt cephe”dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale’de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle  sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarında “Çanakkale geçilmez” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.” Dedi.

 Nesrin Özmen: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “size taaruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer Türk Milleti’nin istiklali uğruna neleri feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiç bir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafya kaderini değiştirmiştir.

Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak Çanakkale Zaferi, milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahiptir.” İfadelerini kullanarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve saygıyla andığımızı belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —