180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

18 MARTI ANMAK GÜZELDE ANLAMAK DAHA GÜZEL OLUR

18 Mart 1915 Çanakkale ruhunu anlamak, uygulamak ve yaşamak dileğiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

TARİH: 18.03.2025 06:04
Son Güncelleme: 18.03.2025 10:07

18 Mart Çanakkale zaferi tüm yurtta her zaman olduğu gibi kutlanacak. Tüm siyasi liderler ve değişik kurumlar mesajlar yayınlayacak. Çanakkale geçilmez deyiminin arkasına sığınıp, nasılda kahraman bir ecdadımız olduğunu kabara kabara anlatmaya çalışacaklar sahnelerde, kürsülerde ellerine mikrofon alanlar.

Evet gerçekten de kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Yedi düvele göğsünü siper eden kahramanları cepheye gönderirken kınasını yakan, vatan için “Cepheye gitmezsen sütüm helal değil” diyen anaların torunlarıyız.

O kahraman ecdat vatan toprağı elden gitmesin diye siper etti göğsünü. O kahraman ecdat vatanın birliği, milletin birliği bozulmasın diye göğsünü siper etti. O kahraman ecdat biliyordu ki, yedi düvel sadece Çanakkale topraklarını işgal etmek için toplanmamış, hedefinde İstanbul olduğunun bilincindeydi, boğazların olduğunun bilincindeydi, İstanbul elden giderse Anadolu’nun gideceğinin bilincindeydi.

O kahraman ecdadın karnı açtı, sırtı açıktı ama safları sımsıkı, yürekleri Allah, vatan, millet ve kardeşlik inancıyla doluydu. O kahraman ecdat yaratılanı yaratandan ötürü sevmesini biliyordu. O kahraman ecdat toplum farklılıklarıyla birlikte yaşaması gerektiğini, isteseydi Allah insanı tep tip yaratacağının bilincindeydi. Hele hele Müslüman Türk milletinin insan kaybetme lüksü olmadığını, insan kazanmasının bir üstünde vazife olduğunu çok iyi biliyordu. Tek bir amacı vardı oda milletin birliği ve vatan bekasıydı.

O KAHRAMAN ECDADI ANLAYABİLİYOR MUYUZ?

İşte asıl mesele burada. O kahraman ecdat ile övünürken, o kahramanların zaferlerini anar – kutlarken acaba anlayabiliyor muyuz? Anlayıp uygulayabiliyor muyuz? Yoksa sadece kahramanlık türkülerini mi söylüyoruz?

Baktığımız zaman O kahraman ecdadın ne yapmak istediğini anlamak, uygulamak yerine bugün gelinen noktada, O kahraman ecdadın yaptıklarını bozmak, yok etmek için büyük bir çaba var.

Türk toplumu tarihi seyir içerisinde farklı fikirlerin, farklı düşüncelerin, farklı inançların, farklı yaşantıların birlikte bir toplum olduğu bir devlet olduğu gerçeğini kimse inkar edemez. Özellikle İslam’la müşerref olduktan sonra bu gerçek daha da kuvvetlenmiştir, adil ve ahlaklı yönetimle toplum bütünlüğü korunmuştur.

İslam peygamberi HZ. Muhammet veda hutbesinde “Ey insanlar! Şunu iyi biliniz ki rabbiniz birdir, babanız birdir. Arap’ın başka ırka, başka ırkın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın beyaza, dindarlık ve ahlâk üstünlüğü dışında bir üstünlüğü yoktur. Dinleyin! Bu ilâhî gerçeği size tebliğ ettim mi, bildirdim mi?” Kendisini dinleyenler hep birden “evet” dediler. “Öyleyse burada olanlar olmayanlara bildirsin!” buyurması Müslümanlara büyük bir vebal yüklemiştir. Bu buyruğu en iyi şekilde anlayan Müslüman Türk Milleti olmuştur, tarihi sürece en büyük katkıyı yapmıştır.

İşte bugün asıl üzerinde durulması gereken konu da budur. Yapılanlar, gidişat İslamcılık adı altında, Milliyetçilik adı altında yapılıyor.

Ülkeyi yöneten ve yönetmeye talip olanlar şu an yaptıklarının ülke üzerinde oynanan bir oyun olduğunu ya anlamıyorlar yada sırf makamları mevkileri uğruna bu oyuna ortak oluyorlar.

İşte bu sebepten ki, o kahraman ecdadı anlayıp anlamadığımızı sorgulamamız gerekir.

1915’TE, 1919’DA YAPAMADIKLARININ HAYALİYLE YAŞIYORLAR

Müslüman Türk milletinin varlığından rahatsız olan güçler, 1915’te Çanakkale’yi geçemediklerinin, 1919’da Sevr’i kabul ettiremediklerinin acısını içlerinden çıkarmak için her an mevzide bekliyorlar. Bizim yöneticilerimiz ve yönetmeye talip olanlar da bu mevzilerin ya farkında değil yada makam hırslarıyla bu mevzileri göremiyorlar. Söyledikleri ve yaptıkları ile bu mevzilere kapı açıyorlar.

Ülkeyi parça parça bölmek istedikleri 1919’da yapamadıkları Sevr’i adım adım uygulamaya çalışıyorlar.

18 Mart’ı da 19 Mayıs’ı da sadece anıyoruz ama anlamadığımız hele de uygulamadığımız çok açık.

Bu ülkeyi hiç kimse farklı fikirlerden dolayı ötekileştirmeye, kutuplaştırmaya, bölmeye ve bölücülük yapmaya hakkı yoktur. Hele yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların, sorumluluk sahibi insanların asla hakkı yoktur. Bilakis toplumu bir arada tutmak görevleri ve zorunlulukları vardır.  

Müslüman Türk milleti olarak toplumu bölmeye, insanı kaybetmeye hakkımız yoktur.

Bu vesileyle 18 Mart 1915 Çanakkale ruhunu anlamak, uygulamak ve yaşamak dileğiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.   

 

2021 YILINDA YAZDIĞIMIZ YAZI

https://bayrampasagundem.com/kose-yazilari/18_marti_anmak_guzelde_anlamak_daha_guzel_olur-681.html

Anahtar Kelimeler: MARTI ANMAK GÜZELDE ANLAMAK GÜZEL

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

YALAN, İFTİRA, İTİRAF VE ETKİN PİŞMANLIK: ONURUYLA MI?

HASAN MUTLU İTİRAFCI İDDİALRINA TEPKİ GÖSTERDİ, CEVAPLANDIRDI

SP BAYRAMPAŞA “OKUYAN ÇOCUK DEĞİŞEN GELECEK” PROGRAMI

BİR EŞİN GÖZ YAŞLARI, SAFİYE MUTLU GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

MİLLİ YOL PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANI DENİZLİ’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

AK PARTİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ KOMİSYONUNDAN GAZETEMİZE ZİYARET

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

BAYRAMPAŞALILARA HASAN MUTLU’DAN MEKTUP VAR

BAŞKAN SANCAKTAR, 2026 VİZYONUNU BAKANLIĞA TAŞIDI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN VE BAŞKAN ACAR'DAN NAİL REŞİT İLKOKULU'NU ZİYARET ETTİ

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. EYÜPSULTAN ÖĞRENCİ MECLİSİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN VE BAŞKAN ACAR'DAN İSMETPAŞA'YA KAPSAMLI ZİYARET

İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR BAŞKANLIĞINDA BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANDI

SANCAK VE SOY AİLELERİNDEN BAYRAMPAŞA ÖĞRETMENLERİNE JEST

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE PLAKET

BAYTAŞ YÖNETİM KURLU BAŞKANI SELİM MATARACI TUTUKLANDI

BAYRAMPAŞA'DA OKULLARA HİJYEN AŞISI

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN BAŞARILI ÖĞRETİCİLERE ÖDÜL

AK PARTİ YKM EMETARLARI BAŞKAN VEKİLİ AKIN'I ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'YE "FAHRİ HEMŞEHRİLİK" BERATI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
18 MARTI ANMAK GÜZELDE ANLAMAK DAHA GÜZEL OLUR

İstanbul

24.11.2025

  • İMSAK 06:25
  • GÜNEŞ 07:55
  • ÖĞLE 12:56
  • İKİNDİ 15:24
  • AKŞAM 17:47
  • YATSI 19:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8
  • Pazartesi 15.3 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.2 ° / 11.9 ° false
  • Çarşamba 18.3 ° / 13.7 ° false