15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ BAYRAMPAŞA'DA ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa'da düzenlenen 15 Temmuz anma etkinliğinde, mehteran takımının gösterisi ve Türk Kızılay'ın katkılarıyla duygusal bir gün yaşandı.

Haber: Cihan Serdar Aktaş

15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin demokrasisine yapılan hain darbe girişiminin 7. yıldönümü, Bayrampaşa Atatürk Parkı'ndaki etkinlikle yeniden anıldı. Mehteran takımının eşlik ettiği etkinlik, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla devam eden törende, marşlar eşliğinde duygu dolu bir atmosfer oluştu.

TÜRK KIZILAYDAN DESTEK

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'in katılımıyla gerçekleşen törende, Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi de önemli bir rol üstlendi. Kızılay gönüllüleri, çocuklara atıştırmalıklar dağıtarak etkinliğe renk kattı. 

“15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN YAZDIĞI BÜYÜK BİR DESTANDIR”

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, vatandaşların yanında yer alarak darbe girişiminin yıldönümünü anmak için, toplanan kalabalığa hitap etti. Aydıner, Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkmak için verilen mücadeleyi vurgulayarak, 15 Temmuz'un unutulmaması gereken bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

ETKİNLİĞİN ANLAM VE ÖNEMİ

15 Temmuz hain darbe girişimi, Türkiye'nin demokrasisine yönelik karanlık bir darbe girişimine sahne oldu. Hain bir grup asker, ülkenin yönetimini devirmek amacıyla harekete geçti. Ancak Türk halkı, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara döküldü ve tarihi bir direniş sergiledi. Bu yıl da Türkiye genelinde anma etkinlikleri düzenlenerek darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı ve demokrasi nöbetleri tutuldu. Bu etkinlikler, milletin birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutma ve demokrasiye olan bağlılığını yeniden vurgulama amacını taşıyor.



Anahtar Kelimeler: TEMMUZ ŞEHİTLERİ BAYRAMPAŞA' ANILDI