Reklam
Reklam
Reklam
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İBB ÖNÜNDE ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İBB ÖNÜNDE ANILDI

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler, İBB önünde anıldı.

TARİH: 16.07.2026 09:02
Son Güncelleme: 16.07.2026 11:19
Reklam

Anma töreninde konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Demokrasi ekmek gibi, su gibi hayati bir ihtiyaçtır. Demokrasinin, hukukun ve adaletin olmadığı bir yerde ne refah olur, ne güvenlik, ne de kalkınma. İşte bu yüzden, 10 yıl önce milli iradeye kast edenlere vereceğimiz en güçlü, en net cevap; demokrasimizi daha da güçlendirmek ve her koşulda millet iradesine amasız, fakatsız saygı göstermektir. Bunun temelinde ise hakkı, hukuku ve adaleti korumak vardır.  Hakkımıza, hukukumuza ve adaletimize sıkı sıkı sahip çıkmak, 15 Temmuz gecesi kaybettiğimiz kahraman şehitlerimize olan en büyük borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz’un ve bu toprakların tüm kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Fedakar gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Cenab-ı Allah bizlere bir daha böyle kara geceler, benzer karanlık günler yaşatmasın” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki merkez binası önünde anıldı.  “Şehitler Panosu” önünde gerçekleştirilen anmaya; İBB Başkanvekili Nuri Aslan, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü İnanlı, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş, İBB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan, İBB Meclisi BBP Grup Başkanvekili Dursun Çağlayan, İBB Meclis Üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde sırasıyla Grup Başkanvekilleri ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan birer konuşma yaptı.

ibb

NURİ ASLAN; “MİLLETİN EVİ OLAN SARAÇHANE’DE DE HALKIMIZ BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÖSTERDİ”

İBB Başkanvekili Nuri Aslan’ın konuşması şu şekilde;

“Bundan tam on yıl önce, milletimizin iradesine karşı hain bir darbe girişimiyle, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen karanlık bir geceyle karşı karşıya kaldık. Hain bir terör örgütü ülkemizi, geleceğimizi ve özgürlüğümüzü ele geçirmeye çalıştı. Gazi meclisimize bombalar yağdırdılar, halkımızın iradesine kast etmeye kalktılar. Bu, topraklarımızda gördüğümüz ilk darbe kalkışması değildi; ama her darbe gibi çok acıydı, çok hainceydi. Fakat o karanlık gecede milletimiz, egemenliğini kimseye teslim etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Tüm partilerden milletvekillerimiz parlamentoda, halkımız sokaklarda direndi.  Canımız, kanımız pahasına demokrasimizi müdafaa ettik. 15 Temmuz hain darbe girişimine ve her türlü askeri-sivil darbeye karşı duruş, siyaset üstü bir duruştur. Bu duruş, kanla, irfanla kazandığımız Cumhuriyet’imizi canımız pahasına koruma duruşudur. Bu duruş, halkımızın sarsılmaz iradesinin ve ferasetinin duruşudur. Ve bu duruş, ilelebet koruyacağımız tek duruştur.”

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NDEKİ ANMAYA KATILDI

15 Temmuz şehitleri, Edirnekapı’daki “15 Temmuz Demokrasi Şehitliği”nde de anıldı. İstanbul Valiliği tarafından organize edilen anma töreninde; Vali Davut Gül, 1’nci Ordu Organerel Bahtiyar Ersay, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Dualarla başlayan Edirnekapı’daki anma, şehit kabirlerinin dolaşılması ve mezarlara karanfil bırakılmasıyla son buldu.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
Anahtar Kelimeler: TEMMUZ ŞEHİTLERİ ÖNÜNDE ANILDI
KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KARTEPE’DE SÜPER ENDURO RÜZGARI

KÜLTÜREL MİRASTAN YARATICI ATÖLYELERE MALATYA’DA FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLER YAZI SPORLA GEÇİRİYOR

BUKET MÜFTÜOĞLU: SEVR’İN YIL DÖNÜMÜNDE GAZİ MECLİS’TE LOZAN’A MEYDAN OKUNUYOR!

HER ZAMAN, HERKES İÇİN, HER YERDE SPOR

AK PARTİ'NİN 25. YILINDA 39 İLÇEDE EBEDİYETE İRTİHAL EDEN TEŞKİLAT MENSUPLARI DUALARLA ANILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ KADIN KOLLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

ÇERÇEVE YASA MECLİS’TEN GEÇTİ: 468 KABUL, 88 RET 6 ÇEKİMSER OY

AK PARTİ'DEN ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

BAYRAMPAŞA’YA ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN ÖZGÜR ÇELİK; SEÇMENDEN ÖZÜR DİLEDİ

MİLLET PARTİSİ : “KANSERLİ HÜCRE YASASI” ÇÖPE ATILMALIDIR!

“YANLIŞ BİR İŞ YAPILIYOR BİZ DE BU YANLIŞ İŞ KARŞISINDA TÜRK MİLLETİNİ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

HÜLYA YALIN: "43 YILDIR TÜRKİYE’DEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE BÜYÜYORUZ"

YAZ ŞENLİKLERİ KARADOLAP, SAKARYA VE SİLAHTARAĞA MAHALLELERİNİ ŞENLENDİRDİ

TÜRK KIZILAY GAZZE’DE ARTAN SALGIN HASTALIKLARA KARŞI HİJYEN KİTİ VE TEMİZ İÇME SUYU DAĞITIYOR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GELENEKSEL SANATLARI ODAĞINA ALAN ETKİNLİKLERLE BAŞLADI

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL GÜVENOYU ALDI

İYİ PARTİ TERÖRLE PAZARLIK YAPILAMAZ

BAYRAMPAŞA'DA TARTIŞMALI YOL ÇALIŞMASI: UZUN ÖMÜRLÜ TAŞLAR SÖKÜLÜP YERİNE ASFALT YAPILIYOR

ESNAF İSYANDA: "KALDIRIM İŞGALİ" GEREKÇESİYLE MALLARININ TOPLANMASI ZARARA SOKTU

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Haber Merkezi

Haber Editörü

Haber Merkezi

Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0