https://www.atakansigorta.com/

Karabağ Sorunu Masaya Yatırıldı

Bayrampaşa`da "Karabağ Savaşında Bilinmeyen Gerçekler" konulu Konferans yapıldı.

TARİH: 14.01.2013 00:00
Son Güncelleme: 14.01.2013 00:00

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) ile Türkiye Üniversite Mezunları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, “Karabağ Savaşında Bilinmeyen Gerçekler” konulu Konferans Bayrampaşa Belediyesi altında bulunan Konferans salonunda yapıldı.

Karabağ Savaşı sırasında Ermeni terörist Monte Melkonyan`ı yakalayarak öldüren ünlü Komutan Ibad Huseynov’un misafir olarak yer aldığı konferansa Bultürk Başkanı Rafet Ulutürk ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Üniversite Mezunları Derneği İçtimai Birliği Baskanı Cengız Bayramov, Azerbayca’nın İstanbul Konsolosu Emma Heydarova, Atilla dergisi temsilcileri, Azeri Sanatçılar Briliant Dadashova, Azeri kızı Günel, İrade İbrahimova; Elyane Ahmedova ve Türkiye’de öğrenim gören Azeri Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasının ardından, kalabalığa konuşan Bultürk Başkanı Ulutürk, Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı oldukları davalarında seslerini duyurmakta katkı sağlamak için bu konferansı yaptıklarını ifade ederek Karabağ Savaşının sadece Azerbaycan’ın değil, tüm Türk Dünyasının davası olduğunu belirtti.Azerbaycan’a katıldıkları bir konferans ve gezinin asıl amacının Azerbaycan halkının sıkıntılarını, haklı oldukları Dağlık Karabağ sorununu ilk önce Azerbaycan dışında yaşayan Türklere ve ardından tüm acı gerçekliği ile dünya gündemine taşımak olduğunu ifade eden Ulutürk; Dünyada hakkın güçlü olanın olduğunu, bunun da Türkler dünya yönetiminden gittiklerinden beri hep böyle devam ettiğini, bunun için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Cumhuriyetleri tekrar bir araya gelerek dünyada söz sahibi olmaları  gerektiğini vurguladı.

Balkan Türkleri ve de özellikle Bulgaristan Türkleri zalimin zulmünün ne olduğunu çok iyi bildiğini belirten Ulutürk:”Böyle zulümlerin ancak ortaçağda görülmektedir.” Dedi ve organizsayona destek veren Belediye Başkanı Aydıner’e, yardımcısı Ahmet Tüfekçi’ye teşekkür etti.

Türkiye Üniversite Mezunları Derneği İçtimai Birliği Başkanı Cengiz Bayramov, bir Azeri Türkü olarak kendilerinin de bütün Türklerin sorunlarını kendi sorunları gibi kabul ettiklerini, aynı milletin ve ırktın evlatları olarak Karabağ’da yaşayan Türklerin sorununun bütün Dünya Türklerinin sorunu olduğuna degindi. “Azerbaycan Ordusu büyük Türk ordusunun bir parçasıdır” diyen Cengiz, Azerbaycan’ın Ulusal Arenada barıştan yana bir millet olduğunu ve dünyaya adalet getirmek için gönderilmiş şanlı ırkın evlatları olduklarının altını çizdi.


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Başkan Türk dünyasında Azerbaycan’ın yeri bambaşka olduğunu ve Karabağ’ın Azerbaycan’ın vazgeçemeyeceği topraklardan birisi olduğunu ifade eden Aydıner,  1988 de başlayıp 1994’te sona eren Karabağ savaşı içinde dinsel ,etnik veya siyasi nedenlerle bir gruba karşı yapılan şiddet hareketlerini ve sivil katliamlarını barındıran yakın tarihimizin en kanlı savaşlardan biri olduğunu hatırlattı ve Ak Parti Hükümetinin “Ermenistan Azerbaycan topraklarından çekilmedikçe, Türkiye Ermenistan’a karşı olumlu bir adım atamaz” diyerek Ermenistan ile ilgili tavrını net olarak ortaya koyduğunu söyledi.

Azerbaycan’ın İstanbul Konsolosu Emma Heydarova Konferansı düzenleyenlere çok teşekkür ederek, Karabağ’ın geri alındığı zamanda böyle bir kalabalıkta tekrar beraber olmayı arzuladıklarını belirtti.


Ünlü Komutan Ibad Huseynov yaptığı konuşmasında burada olmaktan dolayı  çok mutlu olduğunu ifade etti.”Türk olduğumdan çok gurur duyuyorum” diyerek salonda alkış tufanı koparken, damarlarında dolaşan kanın Türk kanı olduğunu ve Türk birliğinin korunması gerektiğini söyledi.


Konuşmaların ardından Azeri Sanatçılar kürsüde kısaca düşüncelerini belirttikten sonra birer şarkı seslendirerek salondakilere hoş bir vakit yaşattılar.. Plaket töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu.


 

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

Anahtar Kelimeler:

TUİK VATANDAŞA OYUN OYNADI, EMEKLİ OYUNUN KURBANI OLDU

GÜNÜMÜZ KOŞULLARINI DA DİKKATE ALAN MİLLÎ BİR DIŞ POLİTİKA

‘DİN ADALETTİR YERYÜZÜNDE ADALETİ SAĞLAMAKTIR’

GEÇMİŞE DEĞİL, GELİŞİME ODAKLANIN

‘ADALETİ ANCAK ÜSTÜN HUKUK SİSTEMİ SAĞLAR’

‘BİLİMSELLİKTEN VE OBJEKTİFLİKTEN TAVİZ VERMEYEN ANALİTİK DÜŞÜNCE YÖNTEMİ’

OCAK ENFLASYONDA TUİK %4.84, ANAG %6.32 GERÇEKLEŞTİ

AÇIKLANAN ENFLASYON ORANLARI, MEMUR VE EMEKLİLER İÇİN SEFALETİN AYAK SESLERİDİR.

BAYRAMPAŞA’DA BERAT KANDİLİ COŞKUSU: VATANDAŞLARA KANDİL SİMİDİ İKRAMI

ÖZEL BİREYLERE ÜCRETSİZ BERBERLİK HİZMETİ

BAŞKAN DURSUN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

BAYRAMPAŞA’DA İKİNCİ YARIYIL “BAYRAK” COŞKUSUYLA BAŞLADI

BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

ÇOK AMAÇLI BİR TESİS OLACAKTI, TUNA SPOR LOKALİ OLDU

EMİNE İLERİ GÜVEN TAZELEDİ: ESNAF ODASINDA YENİDEN SEÇİLDİ

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİANKARA ÇIKARTMASI

MUTLU’DAN BAYRAMPAŞA’YA MEKTUP VAR

CİMER TALEPLERİ BAYRAMPAŞA’DA DAHA HIZLI ÇÖZÜLECEK

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN, SESLENDİ: İSTANBULLU, YUVAM İSTANBULLULARA GÜVENİYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Karabağ Sorunu Masaya Yatırıldı

İstanbul

06.02.2026

  • İMSAK 06:36
  • GÜNEŞ 08:03
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:07
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:55

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
  • Cuma 12.4 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.7 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı