BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ 2045?DE

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ 2045?DE

Bosna-Sancak Derneğinde deprem ile ilgili seminer yapıldı.

Bayrampaşa Bosna-Sancak Deneği “Kentsel Dönüşümle Nasıl Bir İstanbul Olmalı” programında Deprem günü İstanbul ve Bayrampaşa konuları ele alındı. Düzenlenen seminere Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Muhammet Sancaktar, Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Bayrampaşa Rumeli Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Sadettin Kurtuluş, Yıldırım Mahalle Muhtarı Adnan Liçina, CHP Bayrampaşa İlçe Başkan Yardımcısı Mersin Balkan, Dernek Yönetimi ve üyeler katıldı.

Seminerden önce misafirler Bosna-Sancak Derneği Geçlik Kolu Başkanı Aygün Şaşmaz ve ekibinin düzenlediği sergiyi inceledi. Sergi hakkında bilgi veren Başkan Şaşmaz; “ Tarihimizi yaşatmak adına resim sergimize görselleri katarak kültürümüzün parçalarını burada bulundurduk. Orta sınıf öğrencilerimizin yaptığı resimleri satışa sunduk ve elde edilen gelir ile lösemili kardeşlerimiz için Lösev’e bağış yapacağız” dedi.

 

Büyük İstanbul Depremi ile ilgili konuşma yapan Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan; “ Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk, denizin öbür tarafıdır ve ülkesini bitirmeyen bir ulus, bu ülkenin değerini asla bilemez. Avrupa birliği bitmeyen 1.Dünya savaşının devamıdır aslında çünkü Osmanlıda koparamadığı toprakları Avrupa birliği üyesi yaparak kendi içine almaktadır. Almanya da veya İngiltere de yeni bir inşaatın yapıldığını göremezsiniz ama bizim yollarımız inşaat’an geçilmiyor bu da demek oluyor ki Türkiye’deki değerler yok oluyor. Depremi vesile edip ve depremde depremcileri kullanmadan kaynaklarımızı üretimimize yönlendirerek bu işe dur dememiz gerekiyor bu nedenle her 1 avm’de 200 tane küçük esnaf kepenk kapatıyor. Kentsel dönüşüm denilen olay 2007 yılında büyük bir başarı elde etti.  Kentsel dönüşümün en büyük öncüsü Erdoğan Bayraktardır ve keşke suçlanmasaydı çünkü Toki, Kiptaş ve kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye’ye çağ atlatmıştır.  Türkiye’de olan depremde ortalama yıkılan konut sayısı 5250 tanedir. İstanbul Avrupa yakasında Ayasofya’dan Süleymaniye Camiisi, Edirnekapı, Çarşamba ve İkitellinin olduğu yerler depremden en çok etkilenen yerlerden birkaç tanesidir. Küçükçekmece ve civarında ise oluşabilecek deprem 6.10 büyüklüğündedir. Depremin ne zaman olacağını bilmek için 4000 bin yıllık ilişkisine baktığım zaman 16 tane büyük deprem geçirmiş İstanbul yıllar önce bu nedenle İstanbul’un 17.depremin olacağı yıl 2045de olacak. Unutmayın Kötü yönetilen devletlerde yaşamın adı ölüm olur” dedi.

 

Bosna-Sancak Dernek Başkanı Muhammet Sancaktar ise; “ Hocamızın Bayrampaşa ile ilgili söyledikleri somut bir şekilde belirlendi. Hocamıza çok teşekkür ediyor, engin bilgilerinden önümüzdeki günlerde tekrar yararlanmak istiyoruz” dedi.

Seminer soru- cevap şeklinde son buldu.

 

 



Anahtar Kelimeler: