Türkiye Bosna Sancak Derneği yöneticileri, derneğin girişimleri ve İstanbul Valiliği'nin destekleriyle yapımı hızla devam eden Tuna İlkokulu'nun son durumu üzerine değerlendirmelerde bulunmak ve katkıları için teşekkür etmek amacıyla İstanbul Valisi Davut Gül'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
Yerel kamuoyunun yakından takip ettiği Tuna İlkokulu projesinin hikayesi, geçtiğimiz yıl Vali Gül'ün derneği ziyaretinde Başkanlığın talebiyle başlamıştı. Yapılan bu kritik görüşmenin ardından, okulun yapımı için gerekli adımlar atılmış ve ihale süreci hızlandırılarak 13 Mayıs 2024 tarihinde resmen başlatılmıştı.
Dernek yönetimi, bugün gerçekleştirdiği ziyarette, kısa sürede büyük bir ilerleme kaydedildiğini ve okulun kaba inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Vali Gül'e, projenin hayata geçirilmesindeki kararlı tutumu ve yerel taleplere verdiği hızlı yanıt için teşekkür edildi.
Valilik makamında gerçekleşen görüşmede, Tuna İlkokulu'nun mevcut durumunun yanı sıra, Derneğin yürüttüğü sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki diğer bölgesel projeler üzerine de detaylı bir fikir alışverişi yapıldı. Bölgesel iş birliği alanlarının genişletilmesi ve ortak çalışmaların devam etmesi yönünde irade beyan edildi.