
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programla Bayrampaşa'da anıldı. Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve milli mücadeleye katkılarını anlatırken, Ersoy'un şiirlerinden de örnekler seslendirdi. Öğrencilerin hazırladığı şiir dinletileri ve anlatımlar izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Programa Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın'ın, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Mehmet Acar, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Programda yapılan konuşmalarda İstiklal Marşı'nın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en güçlü sembollerinden biri olduğu, İstiklal Marşı'nın yalnızca bir marş değil, milletin azim ve kararlılığını yansıtan bir destan olduğu ifade edildi.
Program, Mehmet Akif Ersoy ve tüm istiklal kahramanlarının saygı, rahmet ve minnetle anılmasıyla sona erdi.
