Menü Bayrampaşa'da Gerçek Gazetecilik
Tarih: 02.06.2026 06:10
DEVENİN ÜSTÜNDEKİ PİREYİ GÖRDÜLER: “CESURCA” AKLAMA OPERASYONU

DEVENİN ÜSTÜNDEKİ PİREYİ GÖRDÜLER: “CESURCA” AKLAMA OPERASYONU

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda geniş yankı uyandıran Sabri Akpınar Parkı'na ilişkin "3 Milyon TL" iddiasının ardından, adeta bir aklama ve algı operasyonuna girişildi. Ortaya atılan rüşvet iddiasının yalanlanmasını fırsat bilen bir kısım medya, adeta devenin üzerindeki pireyi görüp devenin kendisini görmezden gelmeyi tercih etti.

Proje İptal Edildi, Tesisler Tahsis Edildi

Bilindiği üzere, şafak operasyonuyla tutuklanan ve tedbiren görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hasan Mutlu döneminde, Sabri Akpınar Parkı için kapsamlı bir proje hazırlanmıştı. Ancak Hasan Mutlu'nun ardından Başkan Vekilliği görevine seçilen İbrahim Akın yönetimi, projenin en önemli ayaklarını oluşturan Kent Lokantası, Taziye Evi ve Lojistik Merkez kısımlarını iptal etti.

İptal edilmekle kalınmayan bu tesislerin tamamı Tuna Spor'a devredildi. Bununla da yetinilmeyerek yol kapatıldı, üst kat yapımına izin verildi ve hatta veterinerlik binası da aynı kulübe tahsis edildi. Kamuoyunda Sabri Akpınar Parkı'nın Tuna Spor'a "peşkeş çekildiği" iddiaları yüksek sesle konuşulurken, gündeme bir de "3 Milyon TL" iddiası bomba gibi düştü. Bölgedeki bu çarpık yapılaşmayı ve iddiaları, daha önce fotoğraflı belgeleriyle birlikte kamuoyunun dikkatine sunmuştuk. (1)

"Aklama Operasyonu" Ne Karşılığında Yapıldı?

Parkın ve tesislerin göz göre göre elden çıkarılmasını görmezden gelen bir kısım medya, "3 Milyon iddiası asılsız çıktı, yetkililer net konuştu. İddialar resmi kaynaklarca yalanlandı" başlıklarıyla cesurca bir aklama algısı yürütmeye başladı.

Ancak bu sözde aklama operasyonu, trajikomik bir çelişkiyi barındırıyor:

Gayriresmi ilişkilerin belgesi olmaz; rüşvet alan da veren de çıkıp bunu itiraf etmez. Dolayısıyla kanıtlanması hukuken zor olan bir iddiayı "yalanlandı" diye sunup, ortadaki devasa tesis devrini gizlemeye çalışmak, tam anlamıyla "deveyi görmeyip üstündeki pireyle uğraşmaktır."

Burada asıl tartışılması ve üzerine gidilmesi gereken mesele, sadece iddia edilen 3 milyon lira değil; ekleriyle birlikte kamuya ait koca bir tesisin tek bir kulübe tahsis edilmesidir. Gözle görülür, elle tutulur bu büyük olayı gizleyip, sadece nakit iddiasını yalanlayarak habercilik yapmak akıllara yeni soru işaretleri getirmektedir.

Şimdi duyarlı vatandaşlar haklı olarak şu soruyu soruyor: "Bu aklama ve algı haberlerini, neyin karşılığında, kimler yaptırdı?"

  1. SOMUT BELGEYSE İŞTE BELGE:

    https://bayrampasagundem.com/haber/iste-sabri-akpinar-parki-iste-isgal-edilen-park-24513




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —