Menü Bayrampaşa Gündem Gerçek Gazetecilik
Tarih: 13.07.2026 05:25
ADALET VE EMEK ÇIĞLIĞI: "300 GÜNDÜR HASAN MUTLU İÇİN ADALET BEKLİYORUZ!"

ADALET VE EMEK ÇIĞLIĞI: "300 GÜNDÜR HASAN MUTLU İÇİN ADALET BEKLİYORUZ!"

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa'da Hasan Mutlu ve yol arkadaşlarının tutukluluğunun 300. gününde düzenlenen basın açıklamasında adalet çağrısı yapıldı. Belediye bünyesindeki işten çıkarmalara ve tabela değişikliklerine sert tepki gösteren CHP temsilcileri, "Milletin iradesini tutsak edemezsiniz" mesajını verdi.

300

Hasan Mutlu ve yol arkadaşlarının tutukluluğunun 300. gününde, Cumhuriyet Halk Partisi kanadından güçlü bir tepki geldi. Düzenlenen yürüyüş sonrası basın açıklamasında, sürecin hukuki değil siyasi olduğu savunulurken, Bayrampaşa Belediyesi'ndeki işten çıkarmalar ve devam eden projelerin tabelalarının değiştirilmesi sert bir dille eleştirildi.

"Adalet Gecikirse, Adalet Olmaktan Çıkar"

Basın açıklamasında, 300 gündür özgürlüklerinden mahrum bırakılan Hasan Mutlu ve çalışma arkadaşlarının durumu, "siyasi bir müdahale" olarak nitelendirildi. "Biz ayrıcalık değil, yalnızca adalet istiyoruz" denilen açıklamada, 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan iradenin yargı yoluyla geri alınmaya çalışıldığı iddia edildi.

CHP heyeti, "Korkunun ecele faydası yok. Cumhuriyet Halk Partisi, artık kaybetmeyi kabullenen değil, kazanacağına inanan bir partidir. Bu yürüyüşü ne yargı operasyonları ne de siyasi mühendislik hesapları durdurabilir" ifadeleriyle kararlılık mesajı verdi.

İşçilere Destek: "Ekmekle Oynamanıza Sessiz Kalmayacağız"

Belediye bünyesinde yaşanan işten çıkarmalara da değinilen açıklamada, sendikalara da çağrı yapıldı. 4857 sayılı İş Kanunu'na atıfta bulunan temsilciler, "Hiçbir işçi geçerli bir sebep gösterilmeksizin işten çıkarılamaz. Emekçilerin ekmeğiyle keyfi şekilde oynanmasına sessiz kalmayacağız. İşçinin hakkı söz konusu olduğunda susan hiçbir sendikal anlayış kabul edilemez" diyerek Hak-İş'e bağlı sendikayı sorumluluk almaya davet etti.

"Tabelaları Değiştirebilirsiniz Ama Hafızayı Silemezsiniz"

Hasan Mutlu döneminde başlatılan projelerin isimlerinin değiştirilmesine ve tabelaların sökülmesine tepki gösteren konuşmacılar, şu sözlerle noktayı koydu: "Bir parkın adını, bir projenin tabelasını değiştirebilirsiniz. Ama o hizmeti kimin yaptığını Bayrampaşa'nın hafızasından silemezsiniz. Bayrampaşa kimin çalıştığını çok iyi biliyor."

Açıklama, "Hasan Mutlu yalnız değildir, eninde sonunda adalet kazanacak" sloganlarıyla sona erdi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —