Reklam
Reklam
Reklam

MİSAFİR YAZARLAR

MİSAFİR YAZARLAR


KAİNATLA BAŞLAYAN KİMYA


Kainatın oluşumu ile birlikle ilmin kapısını açan kimya, asrımızın silahlı ve silahsız savaşının kahramanı olmuştur. Yer yüzünde canlı ve cansız ne varsa hepsi yapısını, kimya ilmine borçludur.

İnsanların gözünün doymadığı şu dünyanın yapı taşını oluşturan kimya sektörü, teknik ve teknolajininorjinini oluştururken, açık ve gizli savaşların da ana hammaddesi olmuştur. Bu gösteriyor ki kimya sektöründe endüstriyel gelişim ve değişimi yakalayan ülkeler kansız bir şekilde gerekirse dünya hakimiyetini sağlayabilir.

Ülkemizin küresel manada söz sahibi olması, kimya bilim dalına ayıracağı yatırım ve teşviklerle, bilimsel ve nano teknolojiye hakimiyeti ile, dünya sıralamasında ki yerini baştan veya sondan belirleyecektir.

Dünyanın bir çok yerinde bilim dünyasına hizmet etmekte olan, Türk bilim insanlarının ülkemize kazandırılması, siyasilerin öncelikli ve güncel hizmetlerinden olmalı. Bu siyasi şuur beyin göçünü önleyecek, ülkelere icatları ile hizmet veren bilim insanlarının dönüşünü sağlayacaktır.

Bunların sağlanabilmesi için, geçmiş bilimsel çalışmaları ve onun temsilcilerinin başına gelen olayları bir daha yaşamamak için, fizibilite çalışmaları teknik oldu kadar sosya psikolojik olarak ve içimizden ve dışımızdan gelen hainlerin, ajanların tetiksel faaliyetleri de kontrol altına alınmalıdır.

Bilimsel çalışmaların genetiğini oluşturan kimya, bir diğer adı ile simyacılığa hakim olan dünya hakimiyetinin, siyasi, iktisadi ve askeri temellerini de atmış olacaktır.

Topların dökülmesi, aşıların bulunması, atomun icadı, elektriğin inkişafı v.b. insanların temel ihtiyaç ve güven kaynağı olan bilimsel çalışmaların bu gün neresindeyiz?

Kendimizi tanımalıyız. Toplumumuza ve gelecek nesillere tefekkürün gerekliliğini ve geleceğini teminatının temel taşı olduğunu, idrak edecek eğitim ilkelerini belirlersek, ilk adımı atmış oluruz.

Muktedir iktidarların hakimiyetin de, bilim insanlarına verilen değer ve beyin gönünün aksiyon kazanması, yeni bir icraat değildir. Ecdadını tanırsan, dünya tarihin de yerini nasıl alacağını basit adımlarla kurgulayabilirsin. Matematiğin, tıbbın temelleri nasıl atılmış teşhisinde güçlük çekmeyiz.

Bu gün içinden çıkılmaz hale getirilen eğitim müessesesinin uzmanları, otokritik yaparak, bir ecnebi de (Decartes) söylese ?Düşünüyorum Öyleyse Varım? şiarı ile yolu çıkıp, Osmanlı Devlet-i Aliyye-i (İstanbul´un İlmin şehri olduğu dönemler) ile yolunda kesişirlerse, eğitim sorunlarını en kısa yoldan çözeceklerdir.

Hem de ilmin yapı taşını, hem de kainatın tartışmasız katmanlarını ve insanların et kemiğini birleştirip, düşünen varlık haline getiren kimya ilim ve bilimin kavrayabilirsek, siyasilerin tıkandığı yerde, yer yüzüne siyasetin, diyanetin ve ticaretin kapısını açacak, güçlü ve muktedir hakimiyetin temelini atacaktır.

Kainatla başlayan kimyanın, bilim dünyasında ki sırrını çözmedikçe, ülkemizin hakim güç haline gelmesini sağlamayız.Ancak atılacak kararlı ve azimli adımlarla, maddi ve manevi gücümüzü ve enerjimizi topyekûn hayata geçirirsek önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. 

Celil GÖRÜŞÜK

Reklam
ÖZNUR AKSOY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞTİ

ÖZNUR AKSOY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞTİ

UNUTULAN ACILAR, TEKERRÜR EDEN KADER: MARMARA DEPREMİ'NİN 27. YILI

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN İLK GÜNÜNDE KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ SARDI

TMB BAŞKANI M. ERDAL EREN: DEPREME KARŞI HAZIR OLMAK, GELECEĞE KARŞI SORUMLULUĞUMUZDUR

İSTANBUL’UN EŞSİZ SİLUETİ, 14. TAYK–EKER OLYMPOS REGATTA’NIN GÖRKEMLİ FİNALİNE EŞLİK ETTİ

ANADOLU’NUN KADİM ŞEHİRLERİNDEN ERZURUM’UN DOKUZ GÜNLÜK KÜLTÜR, SANAT VE GASTRONOMİ SERÜVENİ BAŞLADI

BAYRAMPAŞA’DA DOĞRU STRATEJİ UYGULAYAN KARLI ÇIKAR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE USTALIĞIN İZLERİNDEN ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE

DÜNYANIN KITALARARASI TEK TRİATLONU, BEYKOZ’DA YAPILACAK

TÜRK KIZILAY GAZZE’DE PROTEZ DESTEK PROJESİ BAŞLATTI

NERMİN HANIM ZEYTİNLİĞİ’NDEN KAZ DAĞLARI’NIN BEREKETİNİ SOFRALARA TAŞIYAN LEZZET

DÜNYA SOFRALARININ PROTEİN İHTİYACINI KARŞILADILAR, YILLIK İHRACATTA 2 MİLYAR DOLARI AŞTILAR

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE OĞUZHAN KOÇ'TAN “GELELİ KEBABI”NA TAM NOT

BAYEGAN PENDİK, SÜPER LİG’DE ÜÇÜNCÜ KEZ ZİRVEDE

ATİLA AYDINER BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN SIRAKAYA’YI YENİ GÖREVİNDE ZİYARET ETTİ

OKULDA TUVALETİ ERTELEYEN ÇOCUKLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA DİKKAT

SULTANGAZİ’DE YILDIZLI GECELER UNUTULMAZ FİLMLER

EYÜPSULTANLI “FİLENİN SULTANLARI” KAMERUN’U AĞIRLADI

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI 20. YILINDA TÜRKİYE VE AVRUPA’DA AYAKTA ALKIŞLANDI

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATINDAN ANKARA'YA 15 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
9.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0