TEDBİR ALMAK BU KADAR ZOR MU?

Dünya insanlığını esareti altına alan Covit 19 mücadelesi tüm hızıyla sürerken, sağlık bakanlığı ve çalışanları hayatlarını ortaya koyarken yönetimlerin yanlış ve eksik tedbirleri ve sorumsuz vatandaşların duyarsızlığı, mücadeleye sekte vuruyor.

TARİH: 12.05.2020 11:24
Son Güncelleme: 12.05.2020 11:24

Dünya insanlığını esareti altına alan Covit 19 mücadelesi tüm hızıyla sürerken, sağlık bakanlığı ve çalışanları hayatlarını ortaya koyarken yönetimlerin yanlış ve eksik tedbirleri ve sorumsuz vatandaşların duyarsızlığı, mücadeleye sekte vuruyor.  Sağlıkçıların çabaları, emekleri heba oluyor.

Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde semt pazarlarının durumunu haber yapmıştık. İktidar veya muhalefet çok sayıda vatandaşlardan da büyük takdir almıştık. Gerçekten sağlıkçıların bu kadar çabalarını, emeklerini heba edecek görüntülerle tedbir alınmasını istemiştik.

Haberlerin akabinde pazarlarda cidden tedbirler alınmış, eksikte olsa bir iyileşme görülmüştü. O günlerden beri pazarlar yine takibimizdeydi.

Semt pazarları risk potansiyeli çok yüksek olan yerlerdir. Sağlık bakanlığı "Hayat Eve Sığar" sitesinde de Bayrampaşa riski yoğun olan bir bölge olarak görülüyor.

ATEŞ ÖLÇMEK YETMİYOR...

Fakat gördük ki, haber sonrası alınan tedbirlerden Çabuk vazgeçilmiş. Pazartesi pazarı gene evlere şenlikti. Kapıda iki zabıta ateş ölçüyordu. Bir vatandaş "Benim ateşimin kaç olduğunu söyleyemedi" dedi. çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Onun dışında içeriyi kontrol yoktu. Girenlere sıra uygulanıyordu, kalabalık olunca bekletiliyordu bunların hepsinden vazgeçilmiş tedbirler gevşetilmiş olarak gördük. Özellikle satıcılar maskeleri çenelerinde taşıyorlar, kıyafette ve gıda ürünlerinde vatandaş ürün seçiyor uyaran yok.

Haber sonrası sabahın erken saatinde asker gibi dikilip, boy boy resim verenler, ekibimizin gelişinde zabıta kontrolünde pazar gezdirenler dün neredeydiler?

Akıl tutulması mı yaşıyoruz nedir, zaten kapalı ve dar olan pazar alanında birde gıda dışında ki pazarcı esnafına izin veriliyor?

Yaklaşık iki aydır bir pazar sorunu çözülemedi, çözüm bulmak bu kadar zor mu?

Kapalı pazarlarda esnafı ve vatandaşı dar alanlara sıkıştırmak zorunda mısınız?

Pazarlar için çözüm üretmek o kadar zor değil. Pazarı mahalle içine bölebilirsiniz, günlere bölebilirsiniz, gıda ve diğer ürünleri ayrı günlere bölebilirsiniz v.s.

Halkın vebali yönetenlerin üstündedir.

Niye bir Bayrampaşa'da bilim kurulu veya istişare ekibi oluşturulmadı? Sorunların çözümleri için farklı fikirlerin ve kurumların elini taşın altına koysaydı bazı problemler daha kolay çözülmez miydi?

Parklarda çiçek dağıtarak, boy boy resim vererek olmuyor bu işler, problemlerin içinde en basit çözülebilecek pazar sorunu çözülemiyorsa, vatandaşın önüne alternatif koyulamıyorsa pes demekten başka bir şey kalmıyor. Çözüm üretemiyorsanız bırakın da problemi çözecek ehil insanlar gelsin işin başına bari...

İKİ ÇİFT LAFIMIZDA VATANDAŞA

Yönetimler vatandaşın önüne çözüm üretemiyorsa, bu sefer vatandaş kendi çözümünü üretmeli.

Elbette pazarlar vatandaşın vazgeçilmezi yerlerdir. Taze ve ucuz ürün almak, kıyafet almak için pazarlar tercih edilir. Semt pazarlarında vatandaşlar özellikle kadınlar dolaşa dolaşa ürünün kalitelisini  ve ucuzunu ararlar. Kıyafetlere bakarlar. Normal zamanda bu bir gelenek olarak belki çok kişi için çokta zevkli bir gezi oluyor.  Ama bu dönem öyle uzun süre pazarlarda gezecek, ürün karıştırıp, karşılaştıcak zaman değil. Acil bir şekilde alacağımızı alıp vakit kaybetmeden pazardan çıkma zamanıdır.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

Anahtar Kelimeler: TEDBİR ALMAK KADAR ?

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI: 905 MİLYON TL BÜTÇE AÇIĞI

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ EMANETLERE SAHİP ÇIKACAKTIR!’

BELEDİYE MECLİSİ NİSAN 2026 TOPLANTISI MEHMET ALİ ALTINKILIÇ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

TOKAT’TA SANAT RÜZGARI: BAYBURT’LU SANATÇILARDAN VALİ KÖKLÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

MUHTAR ADAYI ÖZLEM DEMİR’DEN KURUM ZİYARETLERİNİ DEVAM EDİYOR

BAŞSAVCI HASAN MUTLU İDDİANAMESİ İÇİN TARIH VERDI

BAYRAMPAŞA’DA ENGEL TANIMAYAN DOĞUM GÜNÜ SEVİNCİ

BELEDİYE NE YAPIYOR?: EMEKLE OYNAMAK BU KADAR UCUZ OLMAMALI!

YENİDOĞAN MAHALLESİ MUHTAR ADAYI TÜRKAN HACIMALE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI 1. OTURUM TOPLANTISI YAPILDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ’NDE 4 PARTİ, KARMAŞIK DÜZEN

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNE CUMHUR İTTİFAKI HAKİM OLDU

ÖZLEM DEMİR’DEN PARTİLERE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

BAYRAMPAŞA İÇİN KARAR VAKTİ: NİSAN 2026 MECLİSİ VE KUTUPLAŞMA SINAVI

MAKSAT YEŞİL MİYDİ, HASAN MUTLU MU? DÜN KIYAMETİ KOPARANLAR BUGÜN NEREDE?

ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR VAKFI MEHMET HANEFİ MAHİTAPOĞLU İLE DEVAM DEDİ

BİR BAŞARI HİKÂYESİ: ALFA DEMİR DÖKÜM

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÖZLEM DEMİR’DEN MHP İLÇEYE ZİYARET

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
TEDBİR ALMAK BU KADAR ZOR MU?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 28 21 3 4 45 67
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 28 12 6 10 10 46
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 28 8 8 12 -5 36
8.KOCAELİSPOR 28 9 12 7 -9 34
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 28 8 10 10 -10 34
10.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 28 8 11 9 -2 33
12.TÜMOSAN KONYASPOR 28 7 11 10 -8 31
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
14.KASIMPAŞA A.Ş. 28 6 13 9 -13 27
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 28 5 16 7 -22 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 28 5 18 5 -22 20
  • Pazar 11.5 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.6 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Salı 16.6 ° / 8.8 ° false