SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor maçı öncesi çıkan olaylarda Muhammed Yücel´in hayatını kaybetmesi sonrası yapılan çalışmalarda tek yürek olundu.

TARİH: 7.01.2019 17:24
Son Güncelleme: 7.01.2019 17:24

Geçtiğimiz günlerde Bsona Sancak derneğinde biraray gelen devlet potokolü sonrası iki takımın başkanları, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa protokolüyle birlikte sporda şiddete dikkat çekmek için bir araya geldi.

Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz ve Küçükköyspor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk, As Başkan Metin Ebret´in yanı sıra hayatını kaybeden Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin UstaBayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Serkan Acar, Bayrampaşa AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Sultan Alabacak, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar ve yönetimi, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Liçina ve iki takımın taraftarları katıldı.

Basın açıklamasından önce her iki takımın başkanları, Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel´e çiçek takdim etti. Ardından Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu´nun ortak basın açıklaması yapmasıyla birlikte taraflar birbirlerine kardeşlik ve dostluk mesajı verdiler. Sporda böyle şiddet olaylarının yaşanmaması için ortak mesaj veren başkanlar, ardından hatıra fotoğrafı çektirerek birlikteliklerini gösterdiler.

USTA: BU TÜR OLAYLARI LANETLİYORUZ
Sporda şiddete karşı olduklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Millet olarak bu cezayı çekmemek adına bir daha bu tür olaylar yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçeleri paşa paşa geçinirken aynı zamanda bir çatı altında bir ailenin mensupları olarak güzel bir şekilde yaşamını sürdürürken bu tür olayları kınıyoruz. Özellikle spor camiası olarak da bu tür olaylara fırsat vermemek için hep birlikte mücadele edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Biz bu tür olayları lanetliyor, karşı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz" dedi.

AYDINER: SPORDA ŞİDDETE YER OLMAMALIDIR
Sporun evrenselliğine değinen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Spor denilince dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin hangi dine mensup olursa olsun hepsi sahada dostluk için, kazanmak için mücadele veriyorlar. Tribünlerde de taraftarlar onlara tezahürat ediyorlar. İşte bu güzel tezahüratın tüm dünyada hakim kılmasını istiyoruz. Barış, saygı ve kardeşliğin hakim olması gereken sporda şiddete yer olmamalıdır? diye konuştu.

ERYÜZ: KARDEŞLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK
Küçükköyspor ile kardeş olduklarını dile getiren Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz, "Biz Küçükköy ile iç içeyiz. Ben kendim Küçükköy doğumluyum. Biz etle tırnak gibiyiz. Bizim aramızda bir husumet yoktur, olmayacaktır. Biz kendileriyle kardeşiz ve kardeşliğimiz ilelebet sürecektir. Tek temennim budur. Sporda yaşanmaması gereken bir olay yaşandı, hepimizin başı sağolsun, mekanı cennet olsun. Hiçbir sportif başarının bir candan daha değerli olmadığını biliyoruz ve ligden çekildik. Bir Muhammedimiz daha kaybolmasın diye ligden çekildik" ifadelerini kullandı.

EBRET: MUHAMMED´LERİN ÖLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Sporda şiddeti kınayan ve Yıldırım Bosnaspor ile yan yana olduklarını ifade eden Küçükköyspor Kulübü As Başkanı Metin Ebret, "Yıldırım Bosna bizim kendi takımımız, kendi semtimizin takımı, yan yanayız. Küçükköy camiası olarak bu olayı kınadık. Camia olarak bir daha Küçükköy´ün adının bu tip işlerle anılmaması veya Muhammedlerin ölmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kendilerine yakışanı yaptılar. Ligden çekildiler. Biz onaylamadığımız halde ligden çekildiler. Centilmence bir davranıştı" şeklinde konuştu.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: SPORDA ŞİDDET İÇİN YÜREK

12. YARGI PAKETİ KABUL EDİLDİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

SULTANGAZİLİLER 15 TEMMUZ’DA YİNE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

YUNUS EMRE GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

BAYRAMPAŞA’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMALARI

YILLAR GEÇSE DE KAÇAMIYOR: BAYRAMPAŞA'DA 12 YIL ÖNCEKİ CİNAYET, DNA İNCELEMESİYLE ÇÖZÜLDÜ.

ABDULLAH ÖZDEMİR: 15 TEMMUZ, LİDERİNE İNANAN MİLLETİN BÜYÜK ZAFERİDİR

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İBB ÖNÜNDE ANILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN 15 TEMMUZ’DA VEFA VE DAYANIŞMA DOLU GÜN

15 TEMMUZ ŞEHİDİ TAHSİN GEREKLİ’NİN İSMİ KUR’AN KURSUNDA YAŞAYACAK

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI DUALARLA BAŞLADI

4 MİLYAR TL’Yİ YÖNETTİ, KENDİ AYLIK GELİRİNİ "UNUTTU"!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “15 TEMMUZ RUHUNU HER DAİM DİRİ TUTMALIYIZ”

DURUŞUMUZ MİLLİ YERİMİZ DEVLETİN YANI

ÇİFTALAN GENÇLİK KAMPI, İSTANBULLU ÇOCUKLARI DOĞAYLA BULUŞTURUYOR

DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDEN HAİN ŞEBEKE, MİLLETİN İRADESİNE VE CANINA KASTETMİŞTİR

SAĞLIK TURİZMİNDE KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT!

“15 TEMMUZ MİLLETİMİZ İÇİN TARİHİ BİR İMTİHANDI!”

GENÇ VOLEYBOLCULAR FİLEDE YILDIZLAŞTILAR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0