Reklam
Reklam
Reklam
SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

SPORDA ŞİDDET İÇİN TEK YÜREK

Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor maçı öncesi çıkan olaylarda Muhammed Yücel´in hayatını kaybetmesi sonrası yapılan çalışmalarda tek yürek olundu.

TARİH: 7.01.2019 17:24
Son Güncelleme: 7.01.2019 17:24

Geçtiğimiz günlerde Bsona Sancak derneğinde biraray gelen devlet potokolü sonrası iki takımın başkanları, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa protokolüyle birlikte sporda şiddete dikkat çekmek için bir araya geldi.

Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz ve Küçükköyspor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk, As Başkan Metin Ebret´in yanı sıra hayatını kaybeden Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin UstaBayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Serkan Acar, Bayrampaşa AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı, Bayrampaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Sultan Alabacak, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar ve yönetimi, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Liçina ve iki takımın taraftarları katıldı.

Basın açıklamasından önce her iki takımın başkanları, Muhammed Yücel´in babası Fatih Yücel´e çiçek takdim etti. Ardından Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu´nun ortak basın açıklaması yapmasıyla birlikte taraflar birbirlerine kardeşlik ve dostluk mesajı verdiler. Sporda böyle şiddet olaylarının yaşanmaması için ortak mesaj veren başkanlar, ardından hatıra fotoğrafı çektirerek birlikteliklerini gösterdiler.

USTA: BU TÜR OLAYLARI LANETLİYORUZ
Sporda şiddete karşı olduklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Millet olarak bu cezayı çekmemek adına bir daha bu tür olaylar yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçeleri paşa paşa geçinirken aynı zamanda bir çatı altında bir ailenin mensupları olarak güzel bir şekilde yaşamını sürdürürken bu tür olayları kınıyoruz. Özellikle spor camiası olarak da bu tür olaylara fırsat vermemek için hep birlikte mücadele edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Biz bu tür olayları lanetliyor, karşı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz" dedi.

AYDINER: SPORDA ŞİDDETE YER OLMAMALIDIR
Sporun evrenselliğine değinen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Spor denilince dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin hangi dine mensup olursa olsun hepsi sahada dostluk için, kazanmak için mücadele veriyorlar. Tribünlerde de taraftarlar onlara tezahürat ediyorlar. İşte bu güzel tezahüratın tüm dünyada hakim kılmasını istiyoruz. Barış, saygı ve kardeşliğin hakim olması gereken sporda şiddete yer olmamalıdır? diye konuştu.

ERYÜZ: KARDEŞLİĞİMİZ İLELEBET SÜRECEK
Küçükköyspor ile kardeş olduklarını dile getiren Yıldırım Bosnaspor Kulübü Başkanı Saffet Eryüz, "Biz Küçükköy ile iç içeyiz. Ben kendim Küçükköy doğumluyum. Biz etle tırnak gibiyiz. Bizim aramızda bir husumet yoktur, olmayacaktır. Biz kendileriyle kardeşiz ve kardeşliğimiz ilelebet sürecektir. Tek temennim budur. Sporda yaşanmaması gereken bir olay yaşandı, hepimizin başı sağolsun, mekanı cennet olsun. Hiçbir sportif başarının bir candan daha değerli olmadığını biliyoruz ve ligden çekildik. Bir Muhammedimiz daha kaybolmasın diye ligden çekildik" ifadelerini kullandı.

EBRET: MUHAMMED´LERİN ÖLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Sporda şiddeti kınayan ve Yıldırım Bosnaspor ile yan yana olduklarını ifade eden Küçükköyspor Kulübü As Başkanı Metin Ebret, "Yıldırım Bosna bizim kendi takımımız, kendi semtimizin takımı, yan yanayız. Küçükköy camiası olarak bu olayı kınadık. Camia olarak bir daha Küçükköy´ün adının bu tip işlerle anılmaması veya Muhammedlerin ölmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kendilerine yakışanı yaptılar. Ligden çekildiler. Biz onaylamadığımız halde ligden çekildiler. Centilmence bir davranıştı" şeklinde konuştu.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
Anahtar Kelimeler: SPORDA ŞİDDET İÇİN YÜREK
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİR ÇOCUĞUN HAYALİ, ARNAVUTKÖY’DE YÜZLERCE ÇOCUĞUN MUTLULUĞU OLDU

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİR ÇOCUĞUN HAYALİ, ARNAVUTKÖY’DE YÜZLERCE ÇOCUĞUN MUTLULUĞU OLDU

DÜKKANININ ÖNÜNDEKİ KAVGADA ARAYA GİRDİ CANINDAN OLDU

12. YARGI PAKETİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

31 TEMMUZ 2026 - CUMA HUTBESİ

ARNAVUTKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

ANADOLU MAHALLESİ'NDE ARNAÇOCUK'UN TEMELİ ATILDI

METRO TURİZM’İN PREMİUM TERCİHİ NEOPLAN SKYLINER OLDU

ÇOCUKLARDA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU ALIŞKANLIKLARIN ÖNEMİ

SULTANGAZI’DE KÜLTÜR GEZILERI TAM GAZ DEVAM

İETT, ÇATALCA FİLM FESTİVALİ İÇİN YOLLARDA

BAŞKAN MESUT ERGİN: "AYVALIK, KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR"

AVCILAR SOSYAL TESİSLERİ, YENİLENEREK VE KAPASİTESİ ARTTIRILARAK HİZMETE AÇILDI”

ANADOLU’NUN 5 BİN YILLIK ATA TOHUMU ESKİŞEHİR TOPRAKLARINDA, GELECEĞE TAŞINIYOR

“KUR’AN’IN İZİNDE BİR ÖMÜR” TEMASIYLA 33 HAFIZ İCAZETLERİNİ ALDI

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ TERCİH DANIŞMANLIĞI NOKTALARIYLA ADAY ÖĞRENCİLERİN YANINDA

FUZUL, TÜRKİYE GENELİNDEKİ ŞUBE SAYISINI 256’YA TAŞIDI

DAVUTOĞLU, KİRLENMİŞ SİYASİ İKLİMİN BİR PARÇASI OLMAMAK İÇİN SİYASETTEN ÇEKİLİYOR

İSTANBUL'DA TIBBİ ATIKLAR EMİN ELLERDE: İSTAÇ EKİPLERİ TOPLUYOR

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KONYA'DA "ÖLÜMÜNE CİNAYET" TİYATROSEVERLERLE BULUŞTU

KOŞAR ADIM LÖSEV TAKIMI İLE 48. İSTANBUL MARATONU’NDA İYİLİĞE KOŞUN

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
Reklam